Közbeszerzés

2024.04.14. 07:57

Kivitelezőket keres Bojt – belvízelvezető hálózatot fejlesztene, ráadásul más beruházások is kilátásba kerültek

A település „Bojt, az élhető település” elnevezésű programjában két nagyobb beruházást tervez elvégeztetni a község önkormányzata.

Haon.hu

A munkákra 4 hónap áll majd rendelkezésre, az ajánlatokat április 17-ig várják.

Forrás: illusztráció / MW-archív

Mint az április 5-ei Közbeszerzési Értesítőben áll, a korábbi (1960-70-es) években épített földmedrű csatornák a település belvízelvezető hálózatának részét képezik. A későbbi években a városi infrastruktúra fejlesztése miatt részben átépítették ezeket, illetve az itt található átereszek elöregedtek, tönkrementek (vagy elbontották őket), így a csatorna méretezés nélküli szikkasztó árokként funkcionál, időszakos elöntésekkel. A jelenlegi rendezetlen árokrendszer jó karba helyezésével, részleges burkolásával, meglévő átereszek átépítésével és szikkasztó árkok kialakításával megfelelően lesz üzemeltethető a csatornahálózat. 

A tervezett beruházás az Arany János, Béke, Kossuth és Rákóczi utcákat érinti, összesen 1001 méteren.

Egy futópályát és kondiparkot is kialakítana az önkormányzat

Az érintett terület jelenleg egy használaton kívüli futball-pálya, ahol futókört létesítenének, illetve egy szabadtéri kondiparkot, amit 9 eszközzel és esésbiztos sportburkolattal látnának el.

Kombinált húzódzkodó; multifunkciós húzódzkodó; fekvőtámasz elem; lépegetők; has- és hátizom erősítő; dupla multifunkciós tréner; egyenes húzódzkodók; vízszintes hullám; párhuzamos, háromelemes korlát lesz telepítve 99 négyzetméteren. A futópálya 300 méter hosszban 1,2 méter szélességben, süllyesztett szegéllyel határoltan, EPDM és poliuretán ragasztó keverékéből álló burkolattal készül. A futókör 2 rétegű masszív, teljes egészében full-poliuretán (speciálisan iskolai sport, atlétikai pályák, sportburkolatok részére kifejlesztett) sportburkolat borítású, kétoldali kerti szegélyelemekel.

A munkákra 4 hónap áll majd rendelkezésre, az ajánlatokat április 17-ig várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában