Elismerés

2024.03.25. 10:48

Példaértékű munkájáért kapott miniszteri kitüntetést a hajdúhadházi erdész

Haon.hu

Nagy György és Bíró Imre

Forrás: NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt.

Az erdők az ország zöld vagyonának stratégiai fontosságú elemét jelentik. A kormányzat kiemelten támogatja az erdőre alapozó innovációk megvalósulását, mivel azok közvetlenül hozzájárulnak az erdők megőrzéséhez és gyarapításához, ezen keresztül pedig a klímasemlegességi célok eléréséhez – olvasható a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. közlésében az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából rendezett csütörtöki konferencián Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkárának nyilatkozata alapján.

Ebből az alkalomból miniszteri kitüntetéseket vehettek át azok a magyar szakemberek, akik szakmai munkája szorosan kapcsolódik a világnap „Erdők és innováció – új megoldások egy jobb világért” gondolatköréhez.

Bíró Imre, a NYÍRERDŐ Zrt. Baktalórántházi Erdészetének igazgatója a természetvédelem és az erdőgazdálkodás aktív összehangolásában, a nyírségi akáctermesztés és feldolgozás európai népszerűsítésében, valamint a környezettudatos nevelés területén nyújtott magas színvonalú tevékenységének elismeréséül Pro Silva Hungariae Díjat kapott.

Nagy György, a Hajdúhadházi Erdészet kerületvezető erdésze több mint három évtizedes példaértékű munkájáért és szakmai elhivatottságáért miniszteri elismerő oklevelet vehetett át.

Vezetésével Polgár, Újszentmargita és Hajdúnánás községhatárokban, a 2010-es években több mint 100 hektáron erdőtelepítést, valamint sikertelen erdőfelújítások ismétlését hajtották végre az újonnan kezelésbe átvett állami területeken.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában