Filmbemutató

2024.03.08. 19:26

A Nagytemplomtól a Kékestetőig futott – különleges filmbemutatón jártunk – fotókkal

Hatmillió forintot gyűjtött össze jótékonysági futásával az agydaganattal küzdő Marcika kezelésére Nádudvari Péter, aki 2023 októberében három nap alatt futott el a debreceni Nagytemplomtól a Kékestetőig. A 162 kilométeres táv megtétele alatt kamerák követték, az útjáról készült filmet csütörtökön mutatták be a debreceni Apolló Moziban.

Kosztin Éva

Marcika és Nádudvari Péter közös útját mutatta be a film

Forrás: Czinege Melinda

A film A remény útjai címet kapta, amiben a többes szám arra utal, hogy ez nemcsak a futó útja volt a Kékestetőre, hanem Marcié is a remény felé, mint ahogyan Nádudvari Péter korábban lapunknak nyilatkozta. A közel negyven perces alkotás ennek megfelelően mindkét szálra koncentrál: megismerjük belőle többek között Nádudvari Péter motivációját, eddigi életútját, illetve megszólalnak Marci kezelőorvosai, és az édesanyja.

Marcika és édesanyja, Szabó-Bárdos Adrienn
Marcika és édesanyja, Szabó-Bárdos Adrienn
Forrás: Czinege Melinda

Talán nem számít szpoilerezésnek, ha elmondjuk, hogy az interjúrészletekkel tűzdelt, dinamikus tempójú film végén azt is láthatjuk, ahogyan a két főszereplő kézen fogva jut fel a csúcsra családjaik jelenlétében, amihez egy csomag papírzsebkendőt mindenképpen ajánlunk bekészíteni.

A bemutató utáni kerekasztal-beszélgetésen Szabó Zsombor gyártásvezető, operatőr, vágó, Szabó-Bárdos Adrienn, Marci édesanyja és Nádudvari Péter vettek részt, amin többek között a film készítésének részleteiről és családi háttér jelentőségéről osztották meg a gondolataikat. Szabó-Bárdos Adrienn Marci állapotáról is tájékoztatta a nézőket, mint megtudtuk, megnyugtató hírekkel érkeztek vissza a legutóbbi kezelésről kedden, ugyanis a kezdeti állapothoz képest jelentős mértékben zsugorodott a daganat.

Szem nem nagyon maradt szárazon a vetítés alatt
Szem nem nagyon maradt szárazon a vetítés alatt
Forrás: Czinege Melinda

A film előzetese az alábbi linken tekinthető meg: 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában