Oktatás

2024.03.25. 18:21

Országos vitaversenyen bizonyították a fazekasosok, hogy nagyon tudnak érvelni

Több első helyet is begyűjtöttek a debreceni tanulók.

Haon.hu

A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium disputás diákjai felkészítő tanáraikkal

Forrás: ,magánarchívum

Március 23-án és 24-én Kecskeméten tartották a 49. Országos Disputaversenyt, amelyen ezúttal a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tanulói remekeltek, tájékoztatta a Haont Hajas Zsuzsa tanár, versenybíró. A diákok két korcsoportban arról vitatkoztak, hogy a telefonos játékok mennyire hasznosak, illetve Kecskemét mennyire ideális helyszín egy új egyetem alapítására.

A 12-15 évesek egyéni versenyében első helyezést ért el Gál-Dankos Áron, Kondor Csenge pedig harmadik lett. A korcsoport csapatversenyében a Fazekas második lett (Kondor Csenge, Gál-Dankos Áron, Kiss Viktória). A 16-19 évesek egyéni versenyében első helyezést ért el Bene Kamilla, harmadik lett Szabó László, Kaszás Blanka pedig a negyedik helyezést szerezte meg. A korcsoport csapatversenyében is tarolt a Fazekas: egy kecskeméti és debreceni vegyes csapattal lett első Bene Kamilla, de a második és a harmadik helyezést is a Fazekas diákjai érték el (Kaszás Blanka, Szarka Orsolya, Visky Boglár, Szima Zsolt, Uri Izabella és Bányay Emma).

A diákok felkészítő tanárai Lakatosné Tóth Ildikó és Verdes-Sepely Orsolya tanárnők voltak.

A versenyen a Debreceni Ady Endre Gimnázium tanulói is szépen szerepeltek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában