Oktatás

2024.03.05. 11:15

Jó hír a hajdúböszörményi diákoknak

Mostantól helyben is tehetnek államilag elismert, komplex nyelvvizsgát a hajdúböszörményiek.

Haon.hu

Ingyenes próbavizsga-lehetőséget is kapnak a bocskais diákok

Forrás: Hajdúböszörményi Tankerületi Központ-archív

Mostantól a Bocskai István Gimnáziumban is letehetők a Nagy-Britanniában honos LanguageCert vizsgarendszer nemzetközi angol nyelvvizsgái – tájékoztatott a fenntartó Hajdúböszörményi Tankerületi Központ. Évente több alkalommal, ősszel és tavasszal lehet vizsgázni az intézményben. A vizsgaközpont ingyenes írásbeli és hallás utáni szövegértés próbavizsga-lehetőséget biztosít évente kétszer, hogy minden diák ingyenesen kipróbálhassa a nyelvvizsgát a jelentkezés előtt.

– A Bocskai István Gimnáziumban kitüntetett szerepe van a színvonalas nyelvoktatásnak, amelynek egyik fontos pillére a nyelvtanárok szakmai felkészültsége és lelkesedése. A nyelvtanítás célját nálunk a gyakorlati kommunikációs igények határozzák meg. A gimnáziummal együttműködő nyelvvizsgarendszer kiválasztásánál is a gyakorlati nyelvtudás mérése az elsődleges szempont a nyelvvizsga nemzetközi elismertsége mellett. A Hajdúböszörményi Tankerületi Központ támogatásával így a Nagy-Britanniában honos LanguageCert vizsgarendszer nemzetközi angol nyelvvizsgái már a Bocskai István Gimnáziumban is letehetők – írta közleményében a fenntartó.

Tavasszal és ősszel vizsgázhatnak

Kiemelik, a helyben, a gimnáziumban letehető nyelvvizsgák előnye, hogy a diákoknak nem kell más településekre utazniuk, hanem a számukra megszokott környezetben szerezhetnek bizonyítványt. Előny továbbá, hogy vizsgarészeként már ötven százalék elérésével sikeresen teljesíthető a nyelvvizsga. A feladatok tartalmi elemei nagymértékben alkalmazkodnak a korosztály érdeklődési köréhez, vizsgafeladatok és az érettségi vizsgafeladatok között jelentős párhuzam tapasztalható. Így az érettségire való készülés során a diákok egyúttal egy nemzetközi nyelvvizsgára is fel tudnak készülni. A Bocskai István Gimnázium és a LanguageCert Vizsgaközpont szoros és hatékony szakmai együttműködése révén a diákok a lehető legjobb felkészülési hátteret kapják a gimnáziumban a nyelvvizsgák sikeres teljesítéséhez. 

A vizsgáztató tanárok felkészítése 2024. február 22-én megtörtént, így ezentúl évente több alkalommal, ősszel és tavasszal lehet vizsgázni a Bocskaiban. A vizsgaközpont emellett évente kétszer ingyenes írásbeli és hallás utáni szövegértés próbavizsga-lehetőséget biztosít. A nyelvvizsgák megszerzése a 2024. január 1-től érvényes új felsőoktatási felvételi rendszer szempontjából is fontos, hiszen a korábbinál lényegesen több pont jár a vizsgákért a legtöbb intézmény felvételi eljárásában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában