Helyi közélet

2024.03.10. 15:01

Bambusznád, majomkenyérfa – Afrika Debrecenbe látogatott

Haon.hu

A Jane Goodall Intézet már nem az első alkalommal fordult meg Debrecenben

Forrás: Napló-archív

Változtassuk meg a világot! – Együtt a remény útján, itthon és Afrikában elnevezésű közös rendezvényét tartotta szombaton a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Jane Goodall Intézet.

A Jane Goodall Intézet a partnerszervezeteivel közösen országos turnét indított 2024-ben, melynek második állomása Debrecenben volt március 9-én – olvasható a szervezet közleményében. Mint ismertették, a kezdeményezéssel szerették volna megszólítani, inspirálni az érdeklődőket, vállalkozásokat, civil szervezeteket és magánembereket, hogy egy olyan tájékozott, (környezet)tudatos és együttérző társadalmat hozzanak létre, melynek tagjai összefognak annak érdekében, hogy az emberek, az állatok és a velük megosztott környezet számára egy jobb világot valósítsanak meg.

– A projekt a helyi közösségeket segíti abban, hogy felismerjék a lokális problémákat – legyen az a klímaváltozás hatásának helyi leképeződése vagy más, természeti vagy társadalmi jellegű –, és annak módját, hogyan tudnak tenni azok ellen. Fontos, hogy az emberek meglássák, lokális cselekedeteik hogyan hatnak globálisan is, és mennyire fontos az egyén szerepe, véleménye és hangja egy közösségben. Hiszen bármely környezettudatos lépésünk az egész bolygó védelmét is szolgálja – közölték.

A program összeállítása szerint az érdeklődök az előadásokon többek között a Jane Goodall Intézet afrikai és hazai tevékenységeiről, a Földkelte Egyesület kongói projektjéről és a Taita Alapítvány Afrikai Gyermekekért tanzániai kezdeményezéséről tájékozódhattak, de bemutatkozott a Debreceni Pagony Roots&Shoots csoportja és a Természettár is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában