Jótékonyság

2024.03.25. 17:00

1500 darab élelmiszercsomagot osztanak szét a debreceni rászorulók között – fotókkal

Élelmiszeradománnyal segítenek a debreceni rászorulóknak a húsvétra készülni.

Balogh Efraim

Az adományok átadásán Papp László polgármester is részt vett

Forrás: Kiss Annamarie

A húsvéti időszak beköszöntével az önkormányzat, a Debreceni Karitatív Testület és a Földesi Rákóczi Mezőgazdasági Kft. közösen támogatják élelmiszercsomagokkal a rászoruló családokat. Az adományokat sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen adták át hétfőn a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központjában.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az önkormányzat idén 15 millió forinttal támogatja a Debreceni Karitatív Testületet. Papp László polgármester rávilágított, hogy több debreceni és környékbeli vállalat is segít az ünnepekre való felkészülésben a rászoruló családoknak, a Földesi Rákóczi Mezőgazdasági Kft. például 5040 darab tojást ajánlott fel. Összesen 1500, tartós élelmiszereket rejtő csomagot készítettek el a szervezők, amelyekbe rizs, cukor, liszt, só, olaj és száraztészta került.

Összefogott Debrecen a rászorulókért

– A Karitatív Testülettel azt a célt tűztük ki, hogy mindig segítünk. Nem egyszeri a segítségnyújtás, bármikor lehet hozzánk fordulni – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester, a karitatív testület társelnöke.

Törő András, a testület elnöke szerint fontos, hogy vegyük észre embertársainkat ebben az időszakban. Meggyőződése, hogy ezeknek a csomagoknak üzenetük van: egyrészt kézzelfogható, mert az adományokat hazaviszik a családok, másrészt felhívja a figyelmüket azoknak, akiknek van lehetőségük segíteni.

20240325-adomany-atadas-Debrecen-KA_2
A csomag tartalma
Forrás: Kiss Annamarie

– Ezek a csomagok önkéntes munkával, felajánlással és a város segítségével közösen tudnak elkészülni. Nemcsak fizikai órák vannak bennük, hanem a másik embernek a szeretete is. Nem tudjuk, hogy kinek készítettük és hogy hová fog kerülni, de jó szívvel tettük – fogalmazott Törő András. Hozzátette, hogy nem mindig fentről kell várni a segítséget, hanem olykor nekünk is meg kell találni, hogy kivel tudunk jót tenni.

Amikor adunk magunkból, akkor nem veszítünk, hanem mi is gazdagodunk

– emelte ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában