Jótékonyság

2024.03.09. 17:16

A tanyavilágban élőkön segített a Debreceni Egyetem

Haon.hu

Az intézmény fontos küldetésének tekinti a karitatív munkákban való részvételt, illetve a segélyezési programok szervezését. Számos önkéntes, egyetemi és középiskolai hallgató bevonásával, évről évre több száz rászoruló családot segítenek az Észak-Alföld régióban – olvasható a szervezetnek a Haonhoz eljuttatott ismertetőjében.

Mint közölték, március 9-én, szombaton a Debreceni Egyetem Katasztrófaorvosi és Karitatív Koordinációs Központ szervezésében 8 négykerék-meghajtású autóval, csaknem 2,5 tonna adománnyal látogatta meg a Debrecen környéki tanyavilágban élőket. A tájékoztatás szerint a közelgő húsvéti ünnepekre és a még tomboló influenzaszezonra tekintettel szakorvosi tanácsadást, ultrahang-, EKG- és laborvizsgálatot is végeztek a helyszínen, illetve a vizsgálatok mellett tartós élelmiszert, meleg ételt, pékárut, ruhát, gyógyszereket is magukkal vitt az orvoscsoport az ott élők megsegítésére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában