Erre kell figyelni

2024.03.26. 15:29

Nemsokára indul az AKSD zöldhulladék-gyűjtése – egy helyen az összes fontos részlet

A zsákokat több helyen is át lehet venni.

Haon.hu

Hamarosan indul Debrecenben a kerti zöldhulladékok elkülönített gyűjtése

Forrás: illusztráció / MW-archív

Április 8-án indul Debrecenben a kerti zöldhulladékok elkülönített gyűjtése, tájékoztatott kedden az AKSD.

Mint írták, a városban a fás szárú vegetáció életciklusával összefüggésben keletkező, elkülönítetten gyűjtött elhalt növényi hulladék elszállítását áprilistól novemberig biztosítja a szolgáltató.

Tavaly ősszel az önkormányzati képviselők összesen 167 ezer, ingatlanonként 10 db kerti zöldhulladék gyűjtésére használható, zöld színű zsákot osztottak ki a debreceni lakosok számára. A beszállított mennyiség alapján kiosztott zsákok nagyjából felét szállították be, így az AKSD kiegészítő zsákokat oszt április 4-től.

A kerti zöldhulladékot külön járattal gyűjti össze a szolgáltató április 8-tól, a hulladékot a zsákok eltávolítását követően komposztálják. A zöld zsákokat az AKSD központi telephelyén és ügyfélszolgálati irodájában, valamint a Lakossági Hulladékgyűjtő Udvarban is át lehet venni – utóbbi helyen viszont csak az időpontra érkező, a hulladékudvar szolgáltatásait igénybe vevő ügyfeleknek adnak.

A zsákok begyűjtése

A zsákokat a házhoz menő szelektívhulladék-gyűjtés napján kell kihelyezni. Azon kertségi utcákban, ahol nincs szelektív gyűjtési nap, a kommunális hulladék gyűjtési napján kell kitenni. 

Amennyiben nem elég a zsák mennyisége, zöldhulladék-gyűjtőpontokon díjmentesen van lehetőség elhelyezni a kertben, vagy kertészeti tevékenység során képződő növényi eredetű hulladékokat. A gyűjtőpontok pontos helyszíneiről, a nyitvatartásról, valamint a használati feltételekről a szolgáltató weboldalán részletes információ található.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában