Adománygyűjtés

2024.03.19. 20:05

Széles Diána: „Debrecenben mi hiszünk az összefogás erejében”

Élelmiszercsomagokkal támogatják a debreceni rászorulókat a húsvéti időszakra.

Haon.hu

Az eseményen részt vett Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke, Törő András, a Debreceni Karitatív Testület elnöke és Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezetője

Forrás: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

A húsvéti időszak beköszöntével a Nádudvari Élelmiszer Kft. jelentős élelmiszeradománnyal támogatta a debreceni rászoruló családokat. Az adományt 2024. március 19-én sajtótájékoztatóval egybekötött esemény keretében adták át, melyen részt vett Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke, Törő András, a Debreceni Karitatív Testület elnöke és Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezetője – olvasható az önkormányzat közlésében.

Mint írják, Széles Diána megköszönte a Nádudvari Élelmiszer Kft.-nek, hogy gondolt a karitatív testületre, és rajta keresztül egy nagyobb adománnyal támogatja a rászoruló családokat. A cég nem először szerepel jelentős támogatóként, hiszen a Nagyerdőben zajló faültetési program számára már ötezer facsemetét ajánlott fel. Ennek a támogatásnak a kapcsán került szóba a Debreceni Karitatív Testület, illetve a rászorulók segítése is. Az alpolgármester elmondta, hogy Nagy Ádám, a cég vezetője a városban született, itt végezte iskoláit, s ezért erős a kötődése Debrecenhez. Hangsúlyozta, hogy a karitatív testület akkor tud segíteni, ha az önkormányzat mellett vannak nagylelkű felajánlók, cégek, akik adományoznak, s ezeket az adományokat tudja a testület továbbítani. 

Az adományozás nem csak egyszeri segítség, hanem lehetőséget teremt a kapcsolatteremtésre is, melynek révén abba az irányba lehet elmozdítani a rászorulókat, hogy amennyiben ez lehetséges, ők maguk is aktívan tegyenek sorsuk jobbra fordítása érdekében. 

A Debreceni Karitatív Testület közel harminc tagszervezetének tevékenységi hatóköre gyakorlatilag átfogja az egész várost, s mindazokat – az állami gondozottaktól kezdve a nagycsaládosokig, a nyugdíjasokig – akiknek segítségre van szükségük. Most is e tagszervezetek munkatársai működnek közre abban, hogy a jelenlegi adomány minél gyorsabban eljuthasson azokhoz, akiknek szánják. Széles Diána hangsúlyozta, hogy aki úgy érzi, segítségre van szüksége, azt a Debreceni Karitatív Testület tagszervezetein keresztül jelezze, mert a város az ezen a területen dolgozó civil szervezetekkel együtt azt szeretné, ha Debrecennek példamutatóan működő, erős szociális hálója lenne. 

Debrecenben mi hiszünk az összefogás erejében, és ez az összefogás az, ami segít minket abban, hogy a debrecenieknek tudjunk segíteni

– emelte ki Széles Diána.

Forrás: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

Kölcsönösen részesülünk a szeretetből

Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezetője megköszönte a Debreceni Karitatív Testület munkáját annak érdekében, hogy felajánlásukat eljuttatja a rászoruló családokhoz. Mint elmondta, a Nádudvari Élelmiszer Kft. mostanra már elég erős lett ahhoz, hogy ne csak gazdasági szereplő legyen, hanem tegyen a közösségért. Fontosnak tartják, hogy keressék a kapcsolódási pontokat a helyi közösségekkel és segítsék őket. 

Ezt jelzi az 1500 darab 900 grammos nádudvari joghurt, valamint az 1500 darab 110 grammos nádudvari májas is, amelyeket felajánlottak a karitatív testületen keresztül a rászorulóknak. Nagy Ádám szerint ez fontos lépés a cég életében is, s szeretnék ezt rendszeressé tenni.

Törő András, a Debreceni Karitatív Testület elnöke megköszönte a Nádudvari Élelmiszer Kft.-nek, hogy húsvét előtt ilyen különleges adománnyal járulnak hozzá az ünnepre való készülethez. A karitatív testület tagszervezeteinek munkatársai egyébként már elkezdték a rászorulóknak szánt húsvéti tartósélelmiszer-csomagok összeállítását, melyeket több lépésben tudnak majd átadni nekik. – Aki még hozzá kíván, hozzá tud járulni ezeknek az adománycsomagoknak az összeállításához, azok bátran keressenek minket, segítsék a munkánkat, hiszen azokat az adományokat tudjuk szétosztani, abból tudjuk részesíteni a városban élő rászorulókat, amit mi is kapunk. Ajándékokat kapunk és ajándékokat adunk tovább – hangsúlyozta Törő András. Mint mondta, az ajándékozás mindig nagyon fontos, mert az ajándékozó az ajándék átadásával nem elveszít valamit, hanem valami mást – szeretetet – kap cserébe. Az ajándékozás által kölcsönösen részesülünk egy másik ember szívének szeretetéből, az életéből. 

Törő András mindenkit arra biztatott, hogy képletesen ajánljon fel egy darabot a szívéből másoknak, hogy ezáltal a húsvét ünnepe, az ünnepre való készület mindenki számára szép, tartalmas legyen, és a feltámadás valamilyen formában így is megjelenjen, belépjen mindannyiunk életébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában