Ámor nyila

2024.02.09. 17:30

Fekete rózsa és vadító fehérnemű? – így romantikáznak Valentin-napon a debreceniek – fotókkal

Az évek múlásával sem változnak sokat Valentin-napi szokásaink, ám vannak olyanok, akik szerelmüket igen egyedi módon mutatják meg párjuknak.

Gubányi Patrik

A virág mellett számtalan kisebb-nagyobb ajándékkal lephetjük meg kedvesünket

Forrás: Kiss Annamarie

A Valentin-nap – mint a szerelmesek ünnepe – az angolszász országokban terjedt el először, hazánkban pedig az 1990-es évektől kezdve lett egyre ismertebb és népszerűbb. Az ünnep igen megosztó, hisz akik egyelőre nem találták meg életük társát, azok leginkább tudomást sem vesznek erről a napról, míg mások már február legelején azon gondolkoznak, hogyan és mivel mutassák meg véget nem érő szerelmüket párjuknak. A legegyszerűbb, ha ügyet sem vetünk a próbálkozásokra, és úgy döntünk, hogy hátat fordítunk ennek a napnak, ám a legtöbben bevállalósak, ezért minden energiájukat és fantáziájukat előhívva próbálnak örömet szerzeni a másiknak.

Minden színben

Mi sem kíméltük magunkat, így célba vettük Debrecen belvárosát, és ellátogattunk egy virágüzletbe, ahol kifaggattuk Nagyné Pálfi Ildikót az idei trendekről és újdonságokról, majd a járókelőket kérdeztük arról, hogyan és mivel készülnek február 14-re.

Nagy meglepetést fogok okozni azzal, ha elmondom, hogy a Valentin-nap legnépszerűbb virága  idén is a rózsa, amit minden színben, az 50-től a 90 centiméteresig keresnek. Talán mégsem nagy újdonság ez, de valószínűleg az évek múlásával sem fog ez változni, mivel a vörös a szerelem jelképe. Ezért is választják kortól függetlenül a virágok királynőjét a férfiak erre az alkalomra

 – jegyezte meg mosolyogva Nagyné Pálfi Ildikó.

– Ami nagy különlegesség, hogy egyre nagyobb a kereslet az örökrózsák iránt, melyek hosszú évekig is eltarthatnak. Érdekes módon a fekete színű is a legnépszerűbbek között van, igaz, ezt legfőképp a húszas éveikben járók választják – tette hozzá.

Olcsóbb is jöhet

A virágüzlet tulajdonosa azt tapasztalja, hogy az említett korosztály eléggé megosztott a választást tekintve, de még mindig a színes növények vannak előnyben náluk. Aki pedig elveszik a színek sokaságában, és nem tud dönteni, annak a legjobb megoldást a szivárvány rózsa jelenti.

Mivel a Valentin-napot világszerte ünneplik, ezért mindenhol megugranak ez idő tájt a növények árai. Megtudtuk azt is, hogy az árérzékeny készülődés miatt egyre gyakrabban esik a választás a tulipánra, hiszen ez a tavasz virága, valamint az ára is jóval barátságosabb, mint a rózsáé. Mint Nagyné Pálfi Ildikó mondta, utóbbi ára 1800-2000 forint környékén fog mozogni a virágüzletekben.

Olyannyira megemelkedtek az árak, hogy egyre szűkebben nyílik meg a férfiak pénztárcája, azonban kreatív módon próbálják a legjobbat kihozni az anyagi lehetőségeikből. Éppen ezért a fiatalok egy szálat, a középkorúak átlagosan 3-5 szál virágot választanak, az idősebbek pedig a cserepeset kedvelik, azok közül is a fekete flamingót

 – ismertette. – A tárgyak közül a szerelmes bizonyítványt találják a legérdekesebbnek a vásárlók, akik a szerelmüket tudják értékelni benne az érettségi tantárgyak helyett – fűzte hozzá.

Az utca embere is változatosan ünnepel

Buzás Erika inkább a kisebb ajándékokat részesíti előnyben, mivel szerinte a szeretet és az egymással szembeni tisztelet a legfontosabb. – Minden szerelmesnek fontos ez a nap, korosztálytól függetlenül tartják az ismerőseink is. Ezért amikor kiemelt szerepet kap, akkor meg kell becsülni – mondta érdeklődésünkre.

Egy fiatal szerelmespárt is elcsíptünk, akik hangsúlyozták, hogy nem csak Valentin-napon kell szeretniük egymást, így náluk ez a nap nem bír különösebb jelentőséggel. – Szerencsések vagyunk, mert nagyon sok időt tudunk együtt tölteni. Február 14-én általában a pihenésé a főszerep, ételt rendelünk és elindítjuk a kedvenc sorozatukat – nyilatkozta a szerelmespár.

Krasznai Lilla minden bizonnyal olyan ajándékkal készül, ami várhatóan nagy örömet fog okozni párjának. – Már beszereztem egy gyönyörű fehérneműt erre az alkalomra, ennél jobbat nem tudtam kitalálni, de talán nem is lehetett. Nagyon szeretjük egymást, így saját magammal lepem meg őt különleges csomagolásban – mesélte kérdésünkre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában