Panelprogram

2024.02.29. 10:51

Még jobb feltételekkel indul újra a debreceni panelprogram, mutatjuk a részleteket

Debrecen polgármestere tartott sajtótájékoztatót a részletekről. A panelprogramban homlokzatok és födémek hőszigetelésére, nyílászárócserére és liftek energiamegtakarítást eredményező cseréjére, felújítására pályázhatnak a lakóközösségek.

Bekecs Sándor

Még jobb feltételekkel indul újra a debreceni panelprogram

Forrás: Molnár Péter

Debrecen közgyűlése nemrég elfogadta a város idei költségvetését, melynek eredményeként többek között újraindul a panelprogram. Az 500 millió forintos keretösszegű pályázaton homlokzatok és födémek hőszigetelésére, nyílászárócserére és liftek energiamegtakarítást eredményező cseréjére, felújítására pályázhatnak a lakóközösségek. Erről, valamint a lakótelepek érintő fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatót február 29-én, csütörtökön Papp László polgármester és Korbeák György önkormányzati képviselő.

A költségvetés elfogadásánál az volt az alapkoncepció, hogy a város minden területén érzékelhető legyen a fejlődés. A lakótelepeken például saját forrásból fejlesztünk, amelynek egyik legfontosabb eleme a panelprogram

– mondta a városvezető. 

debrecen, papp lászló, panelprogram, lakótelep, fejlesztés
Korbeák György (balról) és Papp László a panelprogram és a lakótelepi fejlesztések részleteiről beszéltek 
Forrás: Molnár Péter

Új elemekkel bővült a panelprogram

Mint felidézte, a népszerű felújítási programot 2023-ban indította újra a város. A tavalyi esztendőhöz hasonlóan 500 millió forint keretösszeggel indul 2024-ben a program. Új elemként bekerül, hogy liftek cseréjére is pályázhatnak a lakóközösségek.

Tavaly hat pályázat felelt meg a kiírásnak – összesen 161 millió forint értékben –, melyekből három homlokzati felújítást tartalmazott, három pedig liftcserét. A lakossági észrevételeket az idei kiírásba beépítettük, így reményeink szerint idén még nagyobb érdeklődés fogja övezni a panelprogramot

– emelte ki Papp László. Hozzátette, újdonság még, hogy idén 1990 előtt épült, legalább 12 lakásos társasházak is pályázhatnak. A kérelmeket május 1. és október 31. között nyújthatják be a pályázók.

debrecen, papp lászló, panelprogram, lakótelep, fejlesztés
Homlokzatok és födémek hőszigetelésére is lehet pályázni a panelprogramban
Forrás: Molnár Péter

Megújulnak a járdák, a lépcsők és a játszóterek is Debrecenben

A sajtótájékoztatón elhangzott, az idei évben 250 millió forint önerőt fordít a város 10 szervizút felújítására, 175 millió forintot pedig játszóterek fejlesztésére. Mindezek mellett pedig folytatódik a lakótelepek járda- és lépcsőfelújítási programja is.

Az elmúlt években uniós és önkormányzati forrásból újult meg az Újkert. Egyebek mellett a Jerikó és a Cívis utcán újítottunk fel a járdákat, utcabútorokat és kerékpártárolókat helyeztünk ki

– sorolta Korbeák György önkormányzati képviselő. A szervizútfejlesztések kapcsán kiemelte a Sétakert utcán lévő szakasz felújítását, amely az ott lévő oktatási és nevelési intézmények biztonságosabb megközelítését teszi lehetővé, de a program része le a Jerikó utca 16. Szám és a Menyhárt tér közötti útszakasz 140 folyóméteren való rekonstrukciója is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában