haon.hu PODCAST

2024.02.03. 07:00

Ingyenes utazás a 14 éven aluliaknak, arculatváltás és innovatív tervek – a DKV vezérigazgatójával beszélgettünk

Legújabb podcastünkben a DKV Zrt. vezérigazgatójával, Tóth Szabolccsal beszélgettünk a vállalat átalakulásáról, a 14 éven aluliaknak szóló utazási kedvezményről, valamint a későbbi tervekről.

Gubányi Patrik

Tóth Szabolcs, a DKV Zrt. vezérigazgatója

Forrás: Napló-archív

Január 25-én fogadta el Debrecen képviselő-testülete, hogy a hat és tizennégy év közötti gyermekek április elsejétől ingyenesen vehessék igénybe a DKV járatait, ezzel is segítve a szülők kiadásainak csökkentését. Több markáns, de kedvező lépést is tett már a közlekedési vállalat, hiszen a közelmúltban azt is bejelentették, hogy teljes arculatváltást léptetnek életbe fokozatosan.

Legújabb podcastünkben Tóth Szabolccsal, a DKV. Zrt vezérigazgatóját kaptuk mikrofonvégre, aki az említett korosztály számára kedvező utazásról, a vállalat fokozatos átalakulásáról és a zöld közlekedéshez vezető útról számolt be portálunknak.

– A közgyűlés elfogadta a javaslatot, miszerint április elsejétől a Debrecenben tanuló diákok díjmentesen vehessék igénybe a helyi közösségi közlekedési eszközöket hattól tizennégy éves korig. Eszerint a tanulók annak a tanévnek az utolsó napjáig (augusztus 31-ig) vehetik igénybe díjmentesen a szolgáltatást, amelyben a tizennegyedik életévüket betöltik. A döntés számos szempontból fontos, de legfőképp azért, mert a családok egy részének megterhelő lehet a bérlet beszerzése, ezzel az intézkedéssel pedig nagy terhet tudunk levenni a vállukról – kezdte a beszélgetést a vezérigazgató.

A pandémia visszaszorította az utasszámot

– Természetesen szeretnénk utasszámot is növelni, hiszen egy nagyvárosban a közösségi közlekedés fontos mobilitási forma. A pandémia előtt mintegy százmillióan utaztak éves tekintetben járatainkon, viszont a járvány jelentős mértékben visszahúzta ezt a számot. A kihívások nem ijesztenek meg minket, innen kell építkeznünk. Tavaly már majdnem megközelítettük a nyolcvanmillió utast Debrecenben, de a cél újra a százmillió – húzta alá Tóth Szabolcs.

A város stratégiájában több ponton is megjelenik a zöld közlekedés, ezért az elmúlt időszakban rengeteg ehhez kapcsolódó lépést tett a társaságunk. A logó megújításával, illetve az új arculati elemek bevezetésével az innovatív megoldások jelentőségét próbáljuk érzékeltetni. Az új járművek színe zöld-szürke alapú lesz, ami a megújuló energiát jelenti számunkra, de másodlagos elemként megtartjuk a város sárga és kék színeit is.

A vezérigazgató kitért arra is, hogy a jövőben az egyes villamosvonal teljes rekonstrukciója áll előttük, ahová alacsonyabb fogyasztású, kényelmesebb villamosokat szeretnének beszerezni, de az elektromos flottát is tervezik bővíteni. Mint mondta, január elsejétől a járműpark mellett a papíralapú vonaljegy- és bérlettípusok színe is megváltozott.

De hogy lesz-e hármas villamos, és mi lesz az útvonala, arról podcastünkből tudhattok meg többet!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában