Vége a képzésnek

2024.01.19. 09:50

Új falu- és tanyagondnokok állhatnak munkába Hajdú-Biharban

Haon.hu

A vármegyei önkormányzat és a DSZC közös szervezésében megvalósult képzésnek köszönhetően újabb 7 ember láthat el falu- és tanyagondnoki szolgálatot Hajdú-Biharban, közölte a hbmo.hu.

A most végzett falu- és tanyagondnokok
A most végzett falu- és tanyagondnokok
Forrás: hbmo.hu

A tavaly októberben indult oktatáson megszerzett elméleti és gyakorlati tudásukról január 18-án adhattak számot a résztvevők. A programot – a vármegyénkben élők szociális ellátásának folyamatos javítását szem előtt tartva – immáron harmadjára szervezték meg.

A közleményben leírtak szerint a 170 órás képzés célja az volt, hogy felkészítse a falu- és tanyagondnokokat a kistelepüléseken végzendő feladataik ellátására; a hivatalokkal, intézményekkel, szervezetekkel, helyi közösségekkel való kapcsolattartásra; az élethelyzetből adódó problémák megoldására, személyes segítségnyújtásra; valamint az emberi kapcsolatok ápolására a település lakosaival. A végzetteket emellett a hagyományok, az összefogás erősítésére és a közösségi alkalmak megteremtésére is felkészítették.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában