Honvédelem

2023.12.14. 18:34

Megválasztották az év katonáját a debreceni 39-esek

Sós Zoltán főtörzsőrmesteré lett az elismerés.

Haon.hu

Sós Zoltán főtörzsőrmester lett az év katonája a 39-esseknél

Forrás: Honvédelem.hu

Az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár alegysége 2011-ben kapta meg a 39-es hadrendi számot a Mária Terézia parancsára Erdődy Pálfy János gróf által 1756. december 15-én felállított 39. császári és királyi gyalogezred után – emlékeztet a Magyar Honvédség hivatalos oldala.

A debreceni csapatünnep a 39. császári és királyi gyalogezred szobránál kezdődött, ahol Zelizi Gábor őrnagy, a 39. Gránátos Zászlóalj megbízott parancsnokhelyettese helyezett el koszorút. Az ünneplés sportversenyekkel folytatódott: labdarúgásban és asztaliteniszben mérhették össze teljesítményüket a katonák.

Az egész napos esemény ünnepi sorakozóval zárult, amelyen a hagyományokhoz híven idén is elismerést kapott a „39. zászlóalj év katonája” cím viselője, ezúttal Sós Zoltán főtörzsőrmester.

A különböző sportszámokban legjobb eredményt elért csapatok és egyéni indulók oklevelekkel gazdagodtak. Legoza Bálint ezredes, az alakulat parancsnoka ünnepi beszédében kitért a 39-es hadrendi szám történelmi hátterére.

A 39-es császári és királyi gyalogezrednek ti vagytok az utódai, és nem csak azért, mert ez a hadrendi számotok, hanem azért is, mert nagyapáitok, dédapáitok, ükapáitok közül is sokan ez alatt a szám alatt szolgáltak. Van mire büszkének lennetek, legyetek is büszkék rá, mint ahogy én is büszke vagyok rátok

– mondta a parancsnok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában