Adomány

2023.12.19. 15:59

120 családnak tette szebbé a karácsonyát a debreceni református szeretetszolgálat – fotókkal

A tartós élelmiszerekből, tisztító- és tisztálkodási szerekből álló csomagokat széles körű összefogás eredményeképpen tudják összeállítani.

Horváth Péter

120 debreceni rászoruló számára biztosított adventi adományt a Magyar Református Szeretetszolgálat

Forrás: Kiss Annamarie

Élettel telt meg a Magyar Református Szeretetszolgálat debreceni, Leány utcai udvara kedden délelőtt, amikor több tucatnyian várták az adventi csomagokat. Az adományokból ez alkalommal 120 rászoruló családot tudott támogatni a szervezet. Az esemény közös imádsággal kezdődött, majd rövidesen kezdetét is vette az adományosztás, az előkészített csomagokba a tartós élelmiszerek és a háztartási termékek mellett Béres-csepp, csokimikulás és még lelki töltet is került.

– Ugyan az idei évben ez a debreceni akció tekinthető a szervezet utolsó, nagy csoportos adományosztásának, a munka természetesen nem áll meg. Hamarosan Erdélybe és Kárpátaljára is érkeznek majd adományok – tudatta Dobis-Lucski Zsófia, a szervezet kommunikációs vezetője. 

Az adománygyűjtések kapcsán megjegyezte, bár több még jelenleg is zajlik, az eredmények már kezdenek körvonalazódni, és mindenképpen bizakodásra adhatnak okot.

Jó úton haladnak

A szervezet szóvivője elmondta, az idei célkitűzéseik tekintetében igen biztatóak a számok, jó úton haladnak afelé, hogy év végéig összegyűjtsenek legalább 100 tonna adományt. Kiemelte, a tartós élelmiszerekből, tisztító- és tisztálkodási szerekből álló csomagokat széles körű összefogás eredményeképpen tudják összeállítani.

Érkeztek adományok magánszemélyektől, gyülekezetektől, iskoláktól, cégektől, de még áruházaktól is. A héten beérkező adományokkal várhatóan sikerül elérni az előzetesen kitűzött 100 tonnás célt

 – mondta. Hozzátette, ezekből egy nagyobb mennyiséget már karácsony előtt kiosztanak, de jelentős részét a téli krízisidőszak során juttatják majd csak el a rászorulóknak. Kiemelte, közel hatezer gyermeket és rengeteg családot tudnak támogatni különböző programjaikon keresztül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában