Nemes cél

2023.12.12. 18:33

A BMW több mint 19 millió forinttal járul hozzá a debreceni rászorulók karácsonyához

A BMW Group Gyár Debrecen mintegy 1500 csomag tartós élelmiszerrel segíti a rászoruló családokat, ezzel szebbé és könnyebbé téve a karácsonyukat.

Gubányi Patrik

Forrás: Debreceni Városháza

A BMW Group Gyár Debrecen összesen ötvenezer euróval – jelenlegi árfolyamon több mint 19 millió forinttal – támogat öt különböző alapítványt az adventi időszakban. A szervezetek közbenjárásával nehéz sorsú családok és gyermekek tartós élelmiszert kapnak, valamint a beteg gyermeküket kórházban ápoló szülők meleg ebédjét is biztosítja a vállalat egy éven át. Az ünnepélyes átadót a Kossuth téri Adventi kuckóban tartották kedden délben, ahová Hans-Peter Kemser, a BMW Group Gyár Debrecen vezérigazgatója is ellátogatott.

Forrás: Debreceni Városháza 

– A helyi közösség mindig fontos szerepet játszott a vállalat életében, éppen ezért kollégáinkkal úgy döntöttünk, hogy a tavalyi megmozdulásunkhoz hasonlóan idén is tartósélelmiszer-csomagokkal segítjük a rászorulókat, annyi változással, hogy most magasabb összeget ajánlunk fel a karitatív egyesületek számára, így ezerötszáz csomaggal tudunk segíteni a nehéz helyzetű családoknak. Remélem, hogy ennek köszönhetően nagy mosolyt csalunk az arcukra, valamint szebb és könnyebb karácsonyt tudunk biztosítani számukra – emelte ki beszédében a vezérigazgató.

Debrecenben az egész közösség fontos

Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke kiemelte, hogy nagyon szoros együttműködésben dolgoznak Debrecenben, melyet a szeretet és az összetartozás vezérel.

– Hiába jön velünk szembe a mainstream médiából az önzés, mi Debrecenben azt üzenjük, hogy az egész közösség fontos. Ha valakinek szüksége van segítségre, akkor azt mi észrevesszük, és mindent megteszünk azért, hogy jobb legyen neki a holnap. A debreceni BMW-gyár még csak épül, de már felvették az első ezer debreceni munkavállalót. A cég élen jár abban, hogy az, ami a társadalmi felelősségvállalásról szól, abból kiveszi a részét – hangsúlyozta az alpolgármester, majd kitért arra is, hogy a Debreceni Karitatív Testületnek mintegy huszonkilenc tagszervezete van, melyek a város minden olyan célcsoportját felölelik, ahol szükség van segítségre.

Széles Diána hozzátette, hogy egy csomagban tízezer forint értékű tartósélelmiszert helyeztek el, a BMW felajánlásából pedig ezerötszáz pakkot tudnak eljuttatni a nélkülözőkhöz.

Forrás: Debreceni Városháza 

Még nem ért véget a gyűjtés

Egyesületünk közel harminc tagszervezettel dolgozik azon, hogy minél több család segítségére tudjunk sietni. Célunk, hogy a csomagok minden rászorulóhoz odaérjenek karácsonyig

– ezt már Törő András, a Debreceni Karitatív Testület elnöke ismertette.

– Az ünnepi gyűjtőakciónk még nem ért véget, hiszen december 15-ig, péntekig még van lehetőségük jótékonykodni kisebb-nagyobb összeggel azoknak a helyieknek, akik megtehetik. Természetesen az egyház, a közintézmények és a város is szerepet vállalt a megmozdulásban, de a legnagyobb összeget a debreceni gyár biztosította. Nekik köszönhetően összesen több mint kétezer csomagot tudunk eljuttatni a szegénységben élőkhöz. Örömmel tapasztaltuk, hogy az idei esztendőben nagyon sok szeretetdobozt megtöltöttünk, ez óriási jele annak, hogy tudunk közösen gondolkodni – fűzte hozzá a testület elnöke.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában