Fejlesztés

2023.11.03. 15:06

Hat utcában aszfaltozták újra az utakat Konyáron – fotókkal

Tavaly nyert támogatást a munkára az önkormányzat, idén már fel is újították Konyár belterületi útjait.

Bekecs Sándor

Vitányi István (balról), Vig Szilárd és Pajna Zoltán az átadón

Forrás: Czinege Melinda

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán nyert támogatásból újítottak fel idén több utcát, utcaszakaszt Konyáron. A község mintegy 160 millió forint uniós támogatást nyert a beruházásra 2022 végén.

A projekt érintette a Csillagváros, a Debreceni, a Sorompó, a Galamb, a Gáborjáni és a Rákóczi utcákat. – Maradt pénzmaradványunk, mintegy 20 millió forint. Ebből szeretnénk még a Kiss utcát felújítani – ismertette a beruházást Vig Szilárd polgármester november 3-án, a fejlesztés ünnepélyes átadóján. 

Konyár, útfelújítás
Vig Szilárd polgármester
Forrás: Czinege Melinda

Hozzátette: 2019 ősze óta több mint 5 kilométernyi útszakaszt újított fel uniós, hazai, illetve saját forrásból, mint például a Dózsa György, a Templom és a Széchenyi utcák egyes szakaszait.

Egy sikeres közbeszerzésnek köszönhetően pedig a következő hetekben elindulhat a Vásártér utca mintegy 330 méteres szakaszának is a fejlesztése a Magyar Falu Programban.

Ha Brüsszelen múlott volna, még most sem indul el a fejlesztés

Elmondhatjuk, az elmúlt években rohamléptekben újultak meg utak a környéken. Berettyóújfaluból húsz perc alatt ideértem, köszönhetően annak, hogy megújult a derecskei út, itt pedig további hat utca részben vagy egészben

– jegyezte meg Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette, a konyáriak büszkék lehetnek a település fejlesztéseire, nincs szégyenkezni valójuk, hiszen útfejlesztések mellett a helyi intézmények korszerűsítése is elindult.

– Ezek az átadók, ezek a beruházások elméletileg uniós forrásból valósultak meg, azonban ezek a források továbbra sem állnak rendelkezésre. Ha a magyar kormány nem dönt úgy 2022-ben és 2023-ban, hogy forrásokat biztosít ezen fejlesztésekre, most nem lennénk itt. 

Minden elismerésem Konyár önkormányzatának, hogy szűk egy év alatt eljutott a támogatási szerződés aláírástól a kivitelezés befejezésééig

– mondta Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke. Hozzátette, a lakosok legnagyobb igénye az, hogy biztonságos, rendezett utakon közlekedhessenek. 

Hajdú-Bihar vármegyében jelenleg 11,8 milliárd forint értékben zajlanak útfejlesztések.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában