Döntés

2023.08.01. 15:07

Újabb Hajdú-Bihart érintő útfejlesztések indulnak el

Összesen 24 közlekedésfejlesztési projekt folytatását vizsgált felül és hagyott jóvá a kormány.

Bekecs Sándor

Az M4 gyorsforgalmi út Törökszentmiklós és Kisújszállás közötti mintegy 34 és fél kilométer hosszú szakaszának kivitelezési munkálatai bő egy hónapja indultak el

Forrás: MW-archív

Tavaly ősszel felfüggesztett állami beruházások közül több is folytatódhat. A magyar Közlöny július 31-én, hétfőn este megjelent számának tanúsága szerint összesen 24 útfejlesztést érint a kapcsolódó kormánydöntés.

A közútfejlesztési beruházások felülvizsgálatáról szóló kormányhatározat szerint a kormány egyetért az újraindítani kívánt közútfejlesztési beruházások kiemelt társadalmi, politikai, gazdaságfejlesztési jelentőségével és felhívja az építési és közlekedési minisztert, hogy gondoskodjon ezen beruházások előkészítésének megkezdésére, valamint folytatására irányuló közbeszerzési eljárások azonnali megindításáról és lefolytatásáról. Ennek érdekében ezen projektekre mintegy 12 és fél milliárd forintot csoportosítanak át, majd az azt követő három évben további összegeket fordítanak ezekre a fejlesztésekre, legfeljebb 47 és fél milliárd forint értékben.

Hajdú-Bihar vármegyét érintően folytatódhat a Berettyóújfalu–Békéscsaba közötti 2x2 sávos közúti kapcsolat fejlesztésének előkészítése; továbbá az M4 gyorsforgalmi út Karcag térségét érintő szakaszának, valamint a Karcag városát elkerülő új nyomvonalú útnak az előkészítése, mely utóbbi része a tervezett M4 Püspökladánytól Kisújszállásig tartó szakasznak.

 Ez utóbbiról itt írtunk korábban:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában