Elismerés

2023.11.28. 20:35

Díjat és köztérre ültethető fát kapott Hajdúsámson

Eredményesen szerepelt a város a jubileumi Virágos Magyarország versenyen.

Dandé Melinda

Hajdúsámson önkormányzata Támogatói-díjban részesült a Virágos Magyarország program keretében, mely díjátadója a 30. jubileumi ünnepségen volt megtartva Budapesten. A mozgalom 1994. óta meghatározó szereppel bír hazánkban.  

A környezetszépítő pályázat célja a kulturált és vonzó településkép támogatása, az új zöldfelületek kialakítása és a természeti örökség megőrzésével a helyi életminőség javítása és nem utolsó sorban a turisztikai vonzerő növelése. Ugyanakkor egyre fontosabb szerepet kapnak az értékelésben a fenntartható fejlődés szempontjai, a környezettudatos gondolkodás, valamint a településen élők összefogásának ösztönzése.

Bihari Lajosné képviselő és Dandé Lászlóné alpolgármester 
Forrás: Dandé Melinda

– Városunknak megtisztelő visszaigazolás a díj, hogy jó úton haladunk környezetünk szépítésében, de van még feladat, amit teljesítenünk kell – fogalmazta meg Dandé Lászlóné alpolgármester, helyi koordinátor. A Virágos Magyarország jubileumi születésnapja alkalmából minden jelentkező település egy köztérre ültethető lombos fát kapott ajándékba. A szervezők a faültetéssel kívánnak hozzájárulni a lombkorona-borítottság növeléséhez és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodáshoz. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában