Ünnepség

2023.11.24. 18:25

Doktorokat avattak a Debreceni Egyetemen - fotókkal

A Debreceni Egyetem idén is megrendezte hagyományos őszi doktoravató ünnepségét.

Panyiczki-Berényi Viktória

Esküt is tettek

Forrás: Czinege Melinda

Az eseményen doktori, habilitált doktori és professor emeritus címeket, valamint intézményi kitüntetéseket adtak át.

– Ez egy nagyon magasztos esemény a doktoranduszok számára, akik tudják, hogy valami jó dolog felé tartottak, de aztán elérkeznek egy zárt ajtóhoz, az igazán jó dolgok pedig annak a túlsó oldalán vannak. Azzal, hogy önök a doktortársaim lesznek, ez az ajtó kinyílik, és egy olyan csodálatos világ van mögötte, ami a tudományoké – hangsúlyozta Szilvássy Zoltán rektor. 

Hozzátette, az érettségi napján a legműveltebb az ember, hiszen akkor ott a fejében mindannak az alapja, amire a bő kétezer éves európai kultúra képessé tette az embert. Az itt ülők a saját tudományterületükön jutottak el oda, hogy dinamikus aggyal, fegyelmezett munkával, komoly teljesítményt hozzanak létre. – Beszélgessenek egymással és a témavezetőikkel, szerezzenek új társakat, alkossanak közösséget – javasolta végezetül a rektor.

A Debreceni Egyetem Aulájában megrendezett ünnepségen összesen 111 tudományos fokozatot szerzett új doktort avattak fel. Az ünnepi beszédet követően került sor a doktori oklevelek átadására.

92 jelölt summa cum laude, 17 cum laude, 2 rite minősítéssel szerzett doktori fokozatot (PhD) az agrár- (15), a bölcsészet- (15), a társadalom- (22), az orvos- és egészségtudomány (27), valamint a természettudományok és informatika (32) területén.

A Debreceni Egyetem Szenátusa az egyetemen hosszú időn át végzett magas színvonalú oktató-nevelő tevékenységük, kiemelkedő tudományos teljesítményük, eredményes iskolateremtő munkásságuk, széleskörű közéleti szerepvállalásuk, valamint hazai és nemzetközi szakmai tekintélyük elismeréseként Professor Emeritus címet adományozott Angyalosi Gergely, Fári Miklós, és Sztrik János nyugalmazott egyetemi tanárok részére.

Az ünnepségen közreműködtek a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában