Ösztöndíj

2023.11.23. 21:05

Rangos ösztöndíjat vehettek át a Debreceni Egyetem TTK-s hallgatói

Az elismeréseket csütörtökön adta át Kun Ferenc dékán és Kozma Gábor oktatási dékánhelyettes.

Haon.hu

Az öszöndíjas hallgatók

Forrás: unideb.hu

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar 11 hallgatója részesült Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban a 2023/24-es tanévben. Az elismeréseket csütörtökön adta át Kun Ferenc dékán és Kozma Gábor oktatási dékánhelyettes – olvasható az unideb.hu közlésében.

A DE TTK dékánja megjegyezte, hogy a kiválósági ösztöndíjak között, amelyekkel a hallgatók teljesítményét el tudják ismerni, az egyik legrégebbi és legrangosabb a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj, amit anno hallgatóként a dékáni vezetés tagjai is elnyertek.

– Egy ösztöndíj rangját az adja meg, milyen követelményeket támaszt a pályázókkal szemben. Nem elég egyszerűen csak jól tanulni, a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj elnyeréséhez már számos plusz eredményt kell letenni az asztalra. A kiválasztottak jellemzően már rendelkeznek tudományos eredményekkel, sok pályázónak van már tudományos közleménye, megmérettettek konferenciákon, vagyis komoly teljesítményt tudnak felmutatni, így akik nyernek, ők a TTK legjobbjai. Idén, ha a külföldi diákokat nem számítjuk, 2000-ből 11-en lettek ösztöndíjasok, akik hosszútávon a kar utánpótlását jelenthetik – szólt a megjelentekhez Kun Ferenc.

A kari vezető hangsúlyozta: a Magyar Tudományos Akadémia pályázatán öt szervezeti egységük, négy intézet és egy tanszék nyerte el az MTA Kiváló Kutatóhely megtisztelő címet. Jelenleg a Magyar Kutatási Hálózatban a TTK tíz kiválósági kutatócsoportja működik, emellett van két Lendület- és két Élvonal Kutatócsoportjuk, eddig hat munkatársuk nyert Lendület projektet.

– Ahhoz, hogy ezeket az eredményeket elérjük, fontos az utánpótlás-nevelés, az utánpótlást pedig a kiváló hallgatók jelentik, akik között ott vannak az első sorban a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjasok – összegzett a dékán.

A 2023/2024-as tanévre Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat nyert hallgatók:

Csomay Eszter - Vegyész MSc

Jedlóczki Ivett - Biomérnöki MSc

Nagy László - Hidrobiológus MSc (később veszi át)

Sajtos Gergő Zoltán - Vegyész MSc

Barnáné Szabó Zsuzsanna - Osztatlan tanári MSc

Bukta Balázs József - Vegyészmérnöki BSc

Ecsédi István Bertold - Kémia BSc

Ecsedi Zoárd - Osztatlan tanári MSc

Békési Csaba - Hidrobiológus MSc

Tóth Balázs - Fizikus MSc (később veszi át)

Böjthe Andrea Klára - Hidrobiológus MSc

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában