Egyetemi élet

2023.11.14. 15:37

Bemutatkoztak a Debreceni Egyetem hallgatói nagykövetei – fotókkal

A középiskolások tájékoztatását, mentorálását végzik majd az önkéntesek.

Panyiczki-Berényi Viktória

A nagykövetek csapata (elöl középen fehérben Pósánné Rácz Annamária, mellette Bartha Elek és Molnár Dániel)

Forrás: Molnár Péter

A felvételi toborzás és a pályaorientációs tevékenység támogatására hallgatói nagyköveti rendszert hozott létre a Debreceni Egyetem. A feladattal megbízott egyetemi hallgatók munkája november 15-én kezdődik. A kezdeményezés részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az intézmény vezetői kedden, ezt követően átvették kinevezésüket a nagykövetek.

Célunk, hogy az egyetemünk nagykövetei annak falain kívül népszerűsítsék az intézményt, tulajdonképpen ők lesznek az egyetem arcai. Évente több mint tízezer hallgatót veszünk fel, az egyetemi nagykövetek feladata, hogy egyfajta mentorként velük is tartsák a kapcsolatot

 – mondta el Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese az eseményen.

Pósánné Rácz Annamária oktatási főigazgató kiemelte, hogy az egyetemen teljesen új beiskolázási stratégiát dolgoztak ki, amelynek fontos eleme a nagyköveti rendszer. 

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy pontos és hiteles tájékoztatást tudjunk nyújtani a középiskolásoknak az egyetem képzéseiről és az itt folyó szakmai munkáról. A diákok felkészítéséről a hallgatói önkormányzat és az oktatási főigazgatóság közösen gondoskodik 

 – fogalmazott.

Hitelesen átadni

Molnár Dániel, a Debreceni Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának elnöke felidézte, hogy az előző beiskolázási programot követően kezdtek el azon gondolkodni, mely területeken lehetne még több energiákat mozgósítani. 

– Mivel megsokasodtak a középiskolai megjelenéseink, ezért arra jutottunk, hogy ezen a területen lenne a legnagyobb szükség egy olyan csapatra, akik hiteles információkat tudnak átadni a leendő egyetemistáknak. Azt tervezzük, hogy ötvennél is több megjelenésben vesznek majd részt a nagykövetek – fűzte hozzá.

Az egyetemen idén májusban írták ki a nagyköveti pályázatot. A jelöltek személyes meghallgatását követően végül tizenhét hallgatót választottak ki, akik próba jelleggel már részt vettek a Galiba Gyermekfesztiválon és a BMW karrier szigeten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában