Folyamatos fejlesztés

2023.09.08. 16:44

Valahol befejeződnek, máshol elkezdődnek az útfelújítások Debrecenben

A Szabó Lőrinc utca több szakasza is megszépül.

Hajnal László

Folyamatosan dolgoznak a debreceni utakon

Forrás: Kiss Annamarie

Megkezdődtek szerdán Debrecenben a Szabó Lőrinc utca felújítási munkálatai, többek közt a Babits Mihály utcánál található körforgalmat is rendbe teszik, emellett az utca több szakaszon is megújul. A beruházás részleteiről a helyszínen tartottak sajtótájékoztatón péntek délután.

Papp László polgármester beszélt a részletekről
Forrás: Kiss Annamarie

Papp László polgármester felvázolta, az elmúlt hetekben számos helyen folytak nagyfelületű aszfaltozások. Ennek része a Szabó Lőrinc utca is, mely a város nyugati felének egyik legfrekventáltabb lakóterületének gyűjtőútja, hiszen nemcsak a személyforgalom, hanem a közösségi közlekedés is használja.

Az elöregedett útburkolat egyes részei teljes egészében megújulnak. A felújítás a Babits Mihály utcától a Balmazújvárosi út irányába, egészen a Szabó Lőrinc utca 3. számig zajlik. Azért kell épp ott abbahagyni, mert a csomópont felújítása majd a két szakasz találkozásánál fog kezdődni

 – mondta.

Hozzátette, szintén megújul a Szabó Lőrinc utca körforgalomtól a Bay Zoltán utcáig tartó szakasza, valamint a Károli Gáspár utca 33 és 55 szám közötti része. Ezen a szakaszon nemcsak az aszfaltburkolatot, hanem az útszerkezetet is rendbe kell tenni, valamint több helyen a szegélyezést is elvégzik.

Mint megtudtuk, összességében hétszáz méteren újul meg a Szabó Lőrinc utca, a beruházás 150 millió forintos önkormányzati és kormányzati forrásból valósul meg.

 

Valahol befejeződik, máshol elkezdődik

Papp László örömét fejezte ki, hogy a pénteki napon két helyen is befejeződtek a munkálatok, így ezeken a részeken a forgalom is akadálytalanul haladhat. Az egyik a Sumen utca, mely a déli városrészben borzolta a kedélyeket. Ezzel kapcsolatban a polgármester a közlekedők türelmét kérte, hiszen a lakosság érdekében történnek az útfelújítások. Megjegyezte, rengeteg elöregedett útszakasza van Debrecennek, ám a város gazdasági helyzete és a kormányzati támogatások lehetővé teszik, hogy kiemelt összeget fordítsanak a város úthálózatának a felújítására, kényelmes és biztonságos közlekedést biztosítva.

Forrás: Kiss Annamarie

A polgármester előre vetítette, hétfőtől újabb nagy forgalmú csomópontban, a Segner téren is megkezdődnek munkálatok.

– Úgy tekintünk erre a beruházásra, mint a városrész kapujára, melyet egyre szélesebbre próbálunk tárni a környéken lakók és az itt áthaladók részére egyaránt – mondta Katona Erzsébet, a körzet önkormányzati képviselője.

Emlékeztetett rá, a Domokos Márton út korábban elkészült, mely tehermentesíti a városrészt a Józsa és Hajdúböszörmény felől érkező, az autópálya irányába tartó forgalomtól. Úgy véli, az áthaladás mindenki számára gyorsabb és biztonságosabb lesz.

Katona Erzsébet, a körzet önkormányzati képviselője
Forrás: Kiss Annamarie

Katona Erzsébet elárulta, rövidesen megkezdődik az Ormós Lajos utca felújítása, valamint  a körzethez tartozó Kismacson és Ondódon is folytatódni fognak a munkálatok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában