Szepes városrész

2023.09.19. 14:57

Senkit sem kényszerítenek Szepesen a háza eladására, hiába beszél maffiamódszerekről a DK

Cáfolja a debreceni Fidesz a DK állításait.

Haon.hu

A Szepesre vezető Sárga dűlőn végeztek nemrég nagyfelületű útjavítást

Forrás: Napló-archív

Maffiamódszerekről beszélt Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján, a szepesi lakosok panasza nyomán. Elmondta, a településrészre vezető Sárga dűlő nemrég átadott 600 méteres szakaszát leszámítva kátyús, biztonságosan csak egy nyomvonalon járható utak, és általában, ötvenes évekbeli állapotok jellemzik Szepest, mely a cívisváros „mostohagyereke”. Emlékeztetett: Papp László polgármester a CATL kapcsán zajlott közmeghallgatáson ígéretet tett arra, hogy gondoskodnak a szepesiekről, kártalanítják őket; továbbá, hogy a gyár nem fog Szepes határain túlterjeszkedni. Ennek ellenére a városrészen élők azt látják, hogy az építő toronydaruk már majdnem az udvarukon vannak, újabban pedig „maffiamódszerek” miatt félnek, ezért keresték meg a DK képviselőit.

Táskás emberek kopognak be a házakba az önkormányzat nevében és vételi ajánlatot tesznek az ingatlanokra. Ezek az összegek köszönőviszonyban sincsenek azokkal az értékekkel, melyekre a szepesiek által felkért szakértők becsülik a házakat. Aki nem fogadja el az ajánlatot, annak azt mondják, ez az egyetlen ajánlat, és hogy el fogják lehetetleníteni az életét

 – mondta el Varga Zoltán.

25 vételi ajánlatot tettek

Varga Zoltán a DK országgyűlési képviselője politikai karrierjét, úgy látszik, ingatlanspekuláns munkakörre cseréli – reagált a debreceni Fidesz-KDNP frakciója közleményében.

„Sajtótótájékoztatóját Szepessel kapcsolatban a DK debreceni irodájában tartotta. Ennek két oka is lehet, az egyik, hogy életében nem járt Szepesen és nem tudja hol keresse vagy szándékosan kerülte el azt, mert akkor szembesülnie kellett volna azzal a valósággal, hogy Szepes főútját jelentő Sárga dűlő idén 650 méter hosszban kapott új aszfaltburkolatot. Debrecen városrészeit mindig egységesen fejlesztjük, legyen az kertváros, belváros vagy lakótelep. 

Ennek megfelelően Szepesen is folytatjuk megkezdett munkánkat. Azon szepesi lakosok, akik eladási szándékkal keresték meg önkormányzatunkat a Debreceni Nemzetközi Repülőtér fejlesztése miatt, értékbecslést követően vételi ajánlatot kaptak. 

Varga Zoltán, mint volt önkormányzati képviselő tudhatná, hogy az önkormányzat rendelete alapján kizárólag két független értékbecslés átlagát követően tehető vételi ajánlat. Annak összegétől sem polgármester, sem a közgyűlés nem térhet el! Nyilvánvalóan senki nem kéri számon a DK-t, hogy nem ismeri a felelős közpénzgazdálkodás szabályait.  Azt viszont a leghatározottabban elítéljük, hogy politikai nyomásgyakorlással akarja Varga Zoltán felülbírálni a független ingatlanforgalmi szakértői összegeket.

A tények magukért beszélnek, Szepes városrész területéről az eddig felajánlott, összesen 40 ingatlan értékbecslése megtörtént. Az értékbecslések alapján eddig 25 ingatlanra tett vételi ajánlatot az önkormányzat. 11 ingatlan tekintetében már elfogadták a vételi ajánlatot, azaz, megfelelőnek találták az ingatlanok vételárát. Mindössze 2 ingatlan tulajdonosa nem értett egyet a felajánlott vételárral. Tekintettel arra, hogy az önkormányzatnak nincs vételi kötelezettsége, az eladóknak pedig nincs eladási kötelezettsége így ezen két ingatlantulajdonos számára nyitva áll az ingatlan piaci értékesítés lehetősége.

Megkérjük Varga Zoltánt, hogy hagyjon fel a szepesi lakosok zaklatásával és megtévesztésével. Méltatlan egy Országgyűlési képviselőhöz” – írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában