Egyház

2023.09.27. 07:32

Kettős ünnepet tartottak Hencidán

Haon.hu

Forrás: Dr. Vass Ilona-archív

Szeptember 23-án a Hencidai Református Egyházközség hálaadó istentiszteletet tartott, amelyre meghívta az egyházmegye gyülekezeteit, tudatta a Haonnal dr. Vass Ilona, az egyházközség presbitere. Velük ünnepelt tizenöt gyülekezet és a síteri testvérgyülekezet (Királyhágómellék) küldöttsége.

Az istentiszteleten hálát adtak egyrészt azokért az eredményekért, amelyekkel gyarapodtak. Székely Zsolt Ferenc lelkipásztor beszámolt, mi mindennel gazdagodtunk az elmúlt négy évben: a parókia felújítása, ablakok cseréje, templomtető felújítása, a volt iskolaépület gyülekezeti házzá alakítása, eszközbeszerzés, közösségszervező bértámogatása a Magyar Falu Program támogatásával, a templom drapériájának, szőnyegének cseréje. Mindezek összefogással, külső, pályázati, egyházmegyei, egyházkerületi támogatással, a hívek adományaiból, imádkozva és dolgozva (orando et laborando) valósultak meg.

Az apostoli köszöntéssel Nt. Tóth Tibor esperes, igehirdetéssel Fekete Károly püspök szolgált, a lelkipásztorok pedig igei köszöntéssel. A lelkészi énekkar mellett megszólalt a templom Angster orgonája is, Felhősi András közreműködésével, a berettyóújfalui Diószegi-refis diákok és pedagógusok pedig rövid műsort adtak.

A másik oka az ünneplésnek az volt, hogy a gyülekezeti házat volt lelkészükről, a tudós papról, dr. Szabó Andorról nevezték el, aki 46 évig szolgált Hencidán. Megjelentek az istentiszteleten gyermekei családjukkal, s néhányan a rokonságból is. A tiszteletest méltató beszédet Fekete Károly püspöktők hallhatták a jelenlévők, a család nevében pedig a szintén lelkész Nt. Szabó Péter emlékezett édesapjukra. Az emléktábla leleplezését követően a berettyóújfalui Rokolya és Parajta nevű (hencidai zártkertről elnevezett) néptánccsoport adott műsort. Ez idő alatt a művelődési házban a helyi Együtt Egymásért Egyesület készítette elő a szeretetvendégséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában