Előterjesztés

2023.09.22. 14:56

Így nézne ki a Fórum II. – látványtervvel

A szeptember 28-i közgyűlésen dönt a képviselő-testület a tanulmányterv elfogadásáról.

Haon.hu

Gyalogoshíd ívelne a két épület között

Forrás: BORD Építész Stúdió

2022 októberében szavazta meg a debreceni közgyűlés azt előterjesztést, mely alapján szabályozás szempontjából épülhet a Fórum II. 

A Burgundia utca – Hunyadi utca – Kálvin tér – Kossuth tér – Piac utca – Kossuth utca – Liszt Ferenc utca – Blaháné utca által határolt területen vannak tervek a meglévő kereskedelmi létesítmény (Fórum I.) bővítésére, megépülhetne a Fórum II., a kettőt pedig a közterület fölötti híd szerkezettel kötnék össze.

A szeptember 28-i ülésen szavaz a testület az ingatlanokra vonatkozóan benyújtott telepítési tanulmánytervről, melyben már látványterv is szerepel.

debrecen, fórum II
Látványterv
Forrás: BORD Építész Stúdió

Az előterjesztés további részében kiderül, hogy a DEXIUM Ingatlanfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban: vélmegvalósító) 2023. szeptember 13. napján a Debrecen, Csapó utca –Burgundia utca – Blaháné utca – Liszt Ferenc utca által határolt területen belül a 8467, 8468, 8469, 8470, 8471/1 és 8476 hrsz-ú ingatlanokat érintően településrendezési eszköz módosítására irányuló kérelemmel fordult az önkormányzathoz és 
benyújtotta a telepítési tanulmánytervet.
A módosítással érintett ingatlanok Debrecen belterületének központi részén találhatóak. A módosítás elsődleges célja, hogy megteremtse – Debrecen belvárosának központjában – a Csapó utcán megépült Fórum I. Kereskedelmi és Kulturális Központ bővítéseként megvalósítani tervezett beruházás közlekedési feltárásának a szabályozási feltételeit, melyet a közlekedéstervező által elkészített közlekedési szakági alátámasztó munkarész alapoz meg. Erre figyelemmel dolgozták ki a szabályozási javaslat. A tárgyi módosítás lehetővé teszi a fejlesztési terület Blaháné utcai megközelítését biztosító közterületi 
területigény szabályozási terven történő rögzítését a 8476 hrsz.-ú ingatlant érintően. 

A Fórum II. építése miatt a Roncsbár költözik, erről legutóbb itt írtunk: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában