Téli játékok

2023.09.10. 10:43

Ki mondta, hogy 30 fokos napsütésben nem lehet hógolyózni Debrecenben?

Míg egyesek strandra mentek, mások egy kiadós hócsatát választottak.

Hajnal László

Nyáron nem óv meg a kabát egy repülő hógolyótól.

Forrás: Kiss Annamarie

Debrecen nem ismeri a lehetetlent. Dacára annak, hogy szeptemberben is tombol a nyárias időjárás, egy üdítő hógolyózáshoz nincs szükség a kemény mínuszokra a cívisvárosban.

Mégis, hogyan sikerült a természet törvényszerűségét legyőzve egy kis téli mókába csöppenni szombaton? Míg Bán, a dél-afrikai pingvin örökbefogadási ceremóniájára várakoztunk a Debreceni Jégcsarnok bejáratánál, többeknek feltűnt az épület oldalsó bejáratánál, a parkoló részen egy óriási hóbucka.

Nem az állat kényelmét szolgálta a több köbméternyi hó, alapvetően a csarnok pályakarbantartási munkálatainak részeként ide gyűjtik a jeget. A nagyobb mennyiségű jég lényegesen lassabban olvad, így hosszú órákig, akár napokig is tartós marad, meghazudtolva a magas hőmérsékletet.

Téli sport nyáron

Ritka látvány ez Debrecenben röviddel a nyári hónapok után, így többen fotózkodtak a hótömeggel, míg mások arcukat hűtötték a forróságban, valaki pedig hitetlenül dugta bele a kezét, mondván: ez biztos csak díszlet, amit az állatkert építtetett ide a pingvin miatt.

Közben kialakult egy spontán hógolyó csata is. Bár nehezítette a helyzetet, hogy senki sem hozott kesztyűt magával, és a vastag téli kabát sem tompította a becsapódást, mégis, az élmény a meglepően korai alkalomtól volt igazán mulatságos. 

Talán még vasárnapra is maradt a hóból, így bővül a programválaszték: mehetünk strandra vagy szánkózni is.

haon, hógolyó, debrecen
Nemcsak annak fáj, akit eltalál, annak is, aki gyúrja.
Forrás: Kiss Annamarie

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában