Fejlesztés

2023.09.28. 16:21

Rendbe teszik Hajdúböszörmény egyes útszakaszait és roskadozó önkormányzati lakásait

A korszerűsítés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében valósulhat meg a településen, a munkaterületeket hivatalosan csütörtökön adták át.

Gubányi Patrik

Fotó: Molnár Péter

Hajdúböszörmény önkormányzata sikeresen pályázott a TOP „Leromlott városi területek rehabilitációja" című felhívásra, így mintegy 500 millió forint eu-s forrásból tehetik rendbe a város egyes útszakaszait, roskadozó önkormányzati lakásait. A munkaterületeket hivatalosan csütörtökön adták át a szakembereknek, akik ezzel párhuzamosan meg is kezdték az érintett önkormányzati épületek állapotának felmérését, megbeszélték a felújítás kivitelezésének folyamatait.

hajduboszormeny-felujitas-haz
Fotó: Molnár Péter

A támogatásból a Bolyai János utca 3-5-25., valamint a Martinovics út 37. szám alatti – összesen 17 darab – szociális bérlakásokat bővítik ki és újítják fel komfortosítás céljából

– tájékoztatott Péter Zoltán, műszaki ellenőr, aki arra is kitért, hogy ezen felül a Déli-Lucernás területén salakos futballpályát alakítanak ki az összegből, de rendezik az Esze Tamás és a Fazekas Mihály utca aszfaltburkolatának állapotát is.

hajduboszormeny-haz-felujitas
Fotó: Molnár Péter

Az önkormányzat portálunknak megküldött közleményében rámutattak: 

A projekt célja, hogy a leszakadó városrészeken koncentráltan megnyilvánuló társadalmi, fizikai és gazdasági problémákat megoldják, az ott élők társadalmi integrációját pedig elősegítsék

Hozzátették, a fejlesztés eredményeként nőnek a hátrányokkal küzdő családok és a fiatalok esélyei, továbbá elősegítik a megfelelő társadalmi minták elsajátítását, a munka világára való felkészülésüket. A projekt várható befejezése 2023. november 30.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában