Példás összefogás

2023.09.10. 08:28

Szép kis összeget motoroztak össze Hajdúszoboszlón Szabó Péter gyógyulásáért – fotókkal

Nemes ügyért vonultak a motorosok a fürdővárosban szeptember 9-én, szombaton, dél után egy kicsivel érkezett meg a közel száz kétkerekű a repülőtéren tartott Örömnapra.

Kiss Dóra

Összefogtak Szabó Péter felépüléséért

Forrás: Tóth Imre

Két liter benzin ára – ez volt a jelige. S hogy mit jelent ez? Azzal a felhívással éltek, hogy akik csatlakoznak a felvonuláshoz, legalább két liter benzin árával támogassák a nemrégiben súlyos sérülést szenvedett Szabó Péter triál-bajnok felépülését.

Összefogtak Szabó Péter felépüléséért haon
Forrás: Tóth Imre

A szoboszlói sportoló egyik csigolyája egy esés következtében eltört, hosszú, fáradtságos felépülés vár rá. Már többen összefogtak rehabilitációjáért, most a motorosok álltak mellé, stílusosan olajoskannával állt ki a két főszervező – Ádám és Bence – a színpad elé, abba „dugták” a benzin árát a segíteni akarók. Szívet melengető volt látni, ahogy sorban álltak a motorosok – és valójában nem csak ők – azért, hogy segíthessenek.

A kannákba csak úgy csúsztak a papírpénzek, sejteni lehetett, hogy itt nem pár tízezer forint fog összegyűlni.

Drágán mérték a benzint

Ádám, az egyik szervező elmondta, Peti 8 évig osztálytársa volt általános iskolában, s ahogy meghallották a szörnyű baleset hírét, úgy jött az ötlet, hogy szervezzenek neki egy jótékonysági vonulást.

Míg a triálosok bemutatóztak, addig meg is számolták a befolyt összeget, s bizony jó drágán mérték a benzint ezen a napon Szoboszlón. Mivel a szervezők száz motoros hozzájárulásával számoltak, így nem kevesebbe, mint 3500 forintba került egy liter üzemanyag:

350 ezer forintot adhattak át a Szabó Péter testvérének, Nikinek.

Összefogtak Szabó Péter felépüléséért haon
Forrás: Tóth Imre

A Hajdú Online-nak elmondta, Peti még mindig kerekesszékben van, minden nap terápián és gyógytornán vesz részt. Szavai szerint a helyzethez képest mentálisan jól van, a fizikuma pedig kezd visszatérni. Nem adja fel, és pozitívan tekint a jövőbe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában