Virágültetés

2023.09.18. 17:01

Debreceni gyerekekhez és szépkorúakhoz kerültek a virágkarnevál élővirágai

A Pallagi Úti Idősek Otthonának kertjében és a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola udvarán ültették el hétfő délután azokat a hortenziákat, melyek augusztus 20-án a BMW Group Gyár Debrecen virágkocsiját díszítették.

Szakál Adrienn

A józsai iskolában a diákok is részt vettek a virágok ültetésében

Forrás: Molnár Péter

Több tucat hortenziabokor díszíti hétfőtől a Pallagi idősotthon és a józsai Gönczy Pál-iskola kertjét. A növények közösségi ültetéssel kerültek talajba, az első helyszínre Hans-Peter Kemser gyárigazgató is ellátogatott. Elmondta, hogy nagyszerű ötletnek tartja, hogy a fenntarthatóság jegyében tovább élhetnek a növények az idősek örömére. Széles Diána, Debrecen alpolgármestere felidézte, hogy a szociális otthon kollégái néhány héttel ezelőtt önkéntesként segítették a BMW virágkocsiját elkészíteni. – A társaság az innováció-közösség-fenntarthatóság hármasának alapgondolatát szerette volna megjeleníteni a kompozícióval. 

Fontos volt számunkra, hogy olyan közösségeket szólítsunk meg ezzel, akik egyébként is gyakran vesznek részt önkéntes munkában. Mind tenni akarnak Debrecenért és a közösségükért

 – fűzte hozzá.

A józsai iskolában a hortenziaültetés a diákokkal és a városrész képviselőjével, Balázs Ákos alpolgármesterrel folytatódott. A Haon kérdésére elmondta, hogy a józsai iskola örökös ökoiskolaként alkalmas arra, hogy a gyerekek zöld szemléletet sajátítsanak el. 

A BMW virágkocsija elektromos jármű volt, melyet a most elültetett élővirágok díszítettek, így a fenntarthatóság jegyében jöhetett létre ez az együttműködés

– fogalmazott. Az iskolások maguk is kivették a részüket a kertészkedésből, mely később az intézmény óvodájában folytatódott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában