Tábor

2023.08.05. 11:39

Váridézés Zsákán, sárréti kalandozás Bárándon

Folytatta ingyenes tábori programsorozatát a vármegye önkormányzata.

Haon.hu

Táborozók Zsákán

Forrás: hbmo.hu

Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata „A hajdú hagyományok nyomában” projektje keretében szervezi a táborokat vármegyeszerte. Augusztus 31-4. között Zsákán és Bárándon hagyományőrző táborban vehettek részt a fiatalok. Zsákán egyebek mellett az egykori vár történetét ismerhették meg, zászlót, fokost és makettet is készíthettek az iskolások, akik más izgalmas játékok és kreatív feladatok által is felidézhették a térség történelmét és hagyományait. Termésképeket készítettek, kavicsokat festettek, de a honfoglaló magyarokról is tanultak.

Bárándon is számos programelemmel készültek, melyek célja szintén a szülőföldhöz kötődés, valamint a hajdú-bihari identitás erősítése.  Az itt táborozó gyerekek Mátyás király sárréti kalandjairól, helyi értékekről, népi szokásokról és a hungarikumokról is tanulhattak. A hagyományőrző alkotó tábor játékos, interaktív feladatokkal és kirándulással is várta az általános iskolásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában