Ingyenes jogsi?

2023.08.11. 11:04

A jogosítvány több mint egy papír, felelősség!

Egy debreceni autósiskola több szempontból is rémisztőnek találja az ingyenes jogosítványszerzésről szóló tervezetet a közlekedés biztonságára nézve.

Haon.hu

A jogosítvány megszerzésének folyamata során a minőségre és a felelősségteljes oktatásra is nagy hangsúlyt kell fektetni

Forrás: Illusztráció/MW-archív

A hírekben megjelent ingyenes jogosítványszerzésről szóló tervezetre reagált sajtóközleményben Vida Imre, a Vida Autósiskola nevében.

A közelmúltban hozott kormányzati javaslat értelmében 2024-től a középiskolások és szakképző intézményekben tanulók számára ingyenessé válhat a „B” kategóriás jogosítvány megszerzése. Míg ez az intézkedés nagyszerű lehetőséget teremt a fiatalok számára, fontos, hogy a jogosítvány megszerzésének folyamata során a minőségre és a felelősségteljes oktatásra is nagy hangsúlyt fektessünk – szögezi le már az elején.

Felelősség tétje

A jogosítvány megszerzése nem csupán az egyéni mobilitást jelenti. Minden egyes új vezető, aki a közútra lép, nemcsak a saját életét, hanem mások életét is befolyásolja. Amikor a fiatalok nem kapnak megfelelő elméleti képzést és gyakorlati vezetési órákat, az komoly veszélyeket hordozhat magában. 

Nem szabad elfelejteni: egy hanyagul megszerzett jogosítvány nemcsak az adott vezetőt, hanem az összes többi közlekedőt is veszélyeztetheti – nyomítékosítja.

Aggodalmat kelt bennünk az, hogy az ingyenes, iskolai keretek között megszerezhető jogosítvány csökkenheti a tanulás minőségét és a diákok motivációját. Egy olyan képzés, amely nem személyre szabott és nem kínál valós, gyakorlati vezetési körülmények közötti oktatást, potenciálisan nem képes felkészíteni a diákokat a felelősségteljes vezetésre – véli, hozzátéve, mint szülő vagy gondviselő, természetes, hogy a legjobbat szeretnénk gyermekeink számára, és biztonságos közlekedési környezetben szeretnénk tudni őket. Az autósiskolai képzés egyedülálló módon biztosítja, hogy gyermekeink felelősségteljes és biztonságos vezetőkké váljanak.

Zárógondolatként megjegyzi, a debreceni autósiskola elkötelezett amellett, hogy a lehető legjobb és legbiztonságosabb oktatást nyújtsa a diákoknak. Bíznak benne, hogy minden érintett számára fontos a közúti biztonság és a felelősségteljes vezetési kultúra előmozdítása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában