Óriási érdeklődés

2023.08.21. 14:00

Felülmúlta a tavalyi sikerét az 57. Debreceni Virágkarnevál – a szervezőt kérdeztük

A már megszokott, és a hagyományteremtő szándékkal elindított programok is hozták a tőlük várt eredményt.

Bucsi Bernadett

Rengeteg ember volt kíváncsi a felvonulásra

Forrás: Kiss Annamarie

Véget ért az idei Debreceni Virágkarnevál, melyet mondhatni már a megszokott módon, idén sem csak az augusztus 20-i felvonulással ünnepelhetett a város. 

Augusztus 14-től kezdődően egy egész hét kínált színesebbnél színesebb programokat a látogatóknak. Sok más mellett a főtéren, a Kölcsey Központban, a Nagyerdő szívében a Stadion mellett, a Vidámparkban és a Békás-tó szomszédságában, a Csapó utcán és a Dósa nádor téren, a Déri Múzeumban és annak parkjában – egyszóval városszerte akadt program. Hol a kultúra szerelmeseinek kedveztek, hol a könnyűzene rajongóinak; egyszer a kicsiknek, másszor az idős generáció képviselőinek kínáltak élményt a szervezők.

Nem volt szabad szálláshely a városban

Hétfőn az elmúlt napok eredményeiről kérdezte meg a Haon Mészáros Rékát, a felelős Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetőjét. Elmondta: a tavalyi számokat jelentősen növelték mind a beutazók arányát tekintve, mind az egyes rendezvényeken való részvétel számában. Ismertette, hogy a vendégéjszakák száma igen magas volt, gyakorlatilag nem volt szabad szálláshely a karnevál idején a városban. – Kedvező volt az időjárás, valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a szabadtéri rendezvényeink óriási népszerűségnek örvendhettek. A tavaly elindított Nagyerdei Sörkert | Beer by Lake című eseményen pénteken – a legnépszerűbbnek bizonyuló napon – 7 ezer ember volt kint a Nagyerdőn. Nagyon jól sikerültek a képzőművészeti kiállításaink és a művészeti programok is, de a Kossuth téren tartott ingyenes koncerteken is óriási tömegek jelentek meg. Örömmel mondhatjuk, hogy a vasárnapi karneváli felvonulás sikerrel zajlott, és azt láttuk, hogy a felvonulás utáni Virágkocsi Korzón is megnövekedett az érdeklődés a korábbi évekhez képest – sorolta.

Hozzátette, hogy az augusztus 18-án és 19-én zajlott, második alkalommal meghirdetett nemzetközi virágkötészeti versenyen, a BOTANICA Kupán is több ország mutatkozott be, mint tavaly. Itt idén kilenc ország képviseltette magát. – Úgy látjuk, hogy azok a programok, amiket hagyományteremtő szándékkal indítottunk el, mind hozták azt az érdeklődésnövekedést, amire számítottunk – jegyezte meg az ügyvezető.

Mészáros Réka elmondta, a karnevál lezajlása utáni napokban még a bontási munkálatok és a rendezvény értékelése történik meg, de amint összegyűjtötték az idei év tapasztalatait, bele is kezdenek a jövő évi, már 58. Debreceni Virágkarnevál szervezésébe.

Ahogy az a Debreceni Virágkarnevál Facebook-oldalán is olvasható, a karnevál zárása után, a városban maradó virágkocsik még egy napig a Piac utcai sétálóövezetben ingyenesen megtekinthetőek. Aki teheti, hétfőn vegye az irányt a Piac utca felé!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában