Felsőoktatás

2023.07.28. 14:54

Elindult a pótfelvételi a Debreceni Egyetemen is

A pótfelvételi eljárás keretében is számos alap-, mesterképzési és osztatlan szakot hirdetett meg a Debreceni Egyetem.

Haon.hu

Forrás: unideb.hu

Az önköltséges képzések mellett a kiemelt képzési területeken állami ösztöndíjas szakokra, köztük az újonnan induló hat féléves Edző alapképzési szakra is lehet jelentkezni.

Mint ismert, szerdán este hozták nyilvánosságra a felsőoktatási képzések ponthatárait, ezek alapján páratlanul nagy számú jelentkezőt vett fel a meghirdetett szakokra a Debreceni Egyetem.

Azok, akiknek ezúttal nem sikerült bekerülniük a megjelölt szakra, vagy egyáltalán nem adták be a jelentkezésüket sehova, még van lehetőségük felvételizni. Elindult a pótfelvételi eljárás, amelyen a Debreceni Egyetem hagyományosan önköltséges képzéseket hirdet meg, de a kiemelt képzési területeken alap-, mester és osztatlan képzéseken állami ösztöndíjas szakokra is lehet majd jelentkezni - írja az unideb.hu

2023-ban összesen hét képzési területen, a pedagógusképzésben, az agrár, a gazdaságtudományok, a műszaki, az informatika, valamint az orvos- és egészségtudományi, illetve a természettudományi képzési területeken adhatják be jelentkezéseiket a felvételizők állami ösztöndíjas alap-, mester vagy osztatlan képzésre. A pótfelvételin tizenegy kar kínál képzési lehetőségeket a jelentkezőknek. Ezekről ide kattintva lehet tájékozódni.

Újdonság is lesz a pótfelvételi eljárásban, hiszen a hat féléves edző alapképzési szakra először most lehet majd jelentkezni. Nappali tagozaton hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkező sportszakemberektől sajátíthatják majd el a hallgatók az edzői szakma ismereteit aerobic, atlétika, judo, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás és úszás sportágakban.

A sporttudományi, sportelméleti, sportszakmai és gyakorlati hátteret az országban egyedülálló modern sportlétesítmények és laborok, valamint többek között három kiemelt állami akadémia, a DEAC Korsárlabda Akadémia, a DVSC Kézilabda Akadémia, a DVSC Labdarúgó Akadémia és a DEAC, a DVSC, a DSC - DSI egyesületek, valamint MOB és az országos sportági szakszövetségek adják az egyetem hallgatóinak.

A Debreceni Egyetem képzéseire a pótfelvételi eljárásban augusztus 6-ig lehet jelentkezni az e-felvételi rendszeren keresztül. A jelentkezési kérelemhez csatolandó dokumentumokat a jelentkezési kérelemmel egyidejűleg kell feltölteni.

A ponthatárokat várhatóan augusztus 28-án hirdetik ki, ekkor dől el, hogy a jelentkező bekerült-e az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat szeptember első napjaiban kapják meg az intézménytől. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában