Augusztusi program

2023.07.08. 10:00

Félhomályban nézhetjük a Perseidákat Böszörmény főteréről

Kevesebb mint egy hónap múlva indul útjára Magyarország legnagyobb csillagászati programsorozata, a Csillagok alatt című rendezvény, amelyet immár negyedik éve szerveznek meg.

Forrás: MW-archív

Mint azt a Vega Csillagászati Egyesület Hajdúsági Területi Klubja közölte portálunkkal, Hajdú-Biharban két helyszínen várják majd az érdeklődőket. A hajdúhadházi Herkules Obszervatóriumban augusztus 4-én (esőnap: augusztus 5.) lesznek programok, míg Hajdúböszörményben két napon is készülnek a szervezők. 

Augusztus 8-án a Kertész László Könyvtárba várják az érdeklődőket, itt a program 16 órától indul távcsöves Nap-bemutatóval és „meteoritsimogatóval”. 17 órától dr. Csizmadia Szilárd csillagász, a berlini DLR Institute of Planetary Research tudományos munkatársa tart előadást, Kozmikus fenyegetettségünk - bolygóvédelem címmel.

Augusztus 12-én a Perseidák meteorrajban gyönyörködhetünk a böszörményi főtéren,

a hullócsillagok megfigyelése idejére részlegesen le is kapcsolják a közvilágítást.

Az érdeklődőktől azt kérik, vigyenek polifoamot, plédet, hálózsákot és párnát, mivel a meteorok megfigyelése általában fekve történik. Többórás programról van szó, ezért meleg ruha és enni-innivaló sem árt majd.

A program ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában