Helyreállítás

2023.06.29. 13:26

Már csempéznek a Régi Posta Étterem májusban kiégett konyhájában

A vendégek alig vették észre, a dolgozók azonban megszenvedik a konyha kiesését.

Gyorsan eloltották a tüzet, de a helyreállítás eltart egy darabig

Forrás: Napló-Archív

Egy hét múlva visszazökkenhet a régi kerékvágásba a Régi Posta Étteremben dolgozók élete. A nagymúltú belvárosi vendéglátóhely felső konyhájában május 6-án tűz ütött ki. Ahogy arról korábban beszámoltunk, eddig tisztázatlan okokból berendezési tárgyak gyulladtak ki, ami miatt a felső konyha teljesen leégett, illetve a tetőszerkezet is lángra kapott, de szerencsére senki sem sérült meg. Mérész Ferenc ügyvezető akkor úgy nyilatkozott, nem emberi mulasztás miatt történt a baleset, valószínűsíthető, hogy valamilyen rövidzárlat okozhatta a tüzet.

Portálunk minapi megkeresésére elmondta, másfél hónap elteltével sem tisztázódott biztosan az ok. Az anyagi kár mértékét egyelőre nem tudta pontosan meghatározni, a helyreállítási munkálatok végeztével ígért reális adatokat. Javítani kellett a tetőt, a napelemeket, helyenként tégláig verték a vakolatot; jelenleg a csempéket teszik le, majd a festés és az új eszközök beállítása következik.

Az elmúlt időszakban azon igyekeztek, hogy a vendégek semmit ne érzékeljenek a rendezvényterem konyhájának kieséséből. A falak mögött azonban az étterem dolgozói jóval nagyobb terhelésnek vannak kitéve, ugyanis az emeleti rendezvények kiszolgálásához a – sok lépcsővel – távolabbi konyháig kell menniük. A sértetlenül maradt konyhában pedig szintén megduplázódott a teendők száma – mondta Mérész Ferenc. Ha minden a tervek szerint halad, a tűzben megrongálódott helyiség július elején újra hadrendbe állítható.

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában