Közlekedésfejlesztés

2023.06.28. 15:54

Lázár János: döntöttek a 47-es út négysávosításáról

A tárcavezető bejelentette, hogy a négysávosítás először a Békéscsaba-Debrecen szakaszon készül majd el.

Lázár János építési és közlekedési miniszter Békéscsabán a 47-es főút négysávosításáról is beszélt, mint említette először a Békéscsaba-Debrecen szakasz készül el

Forrás: MTI / Lehoczky Péter

Térségi vásárteret adtak át a Modern Városok Program (MVP) keretében szerdán Békéscsabán. Az eseményen Lázár János építési és közlekedési miniszter köszöntőjében  - a program méltatása mellett - arról is beszélt, hogy a kormány szeretne a Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc háromszögben egy új, a győrihez hasonló ipari konglomerátumot kialakítani, amiben Szolnoknak és Békéscsabának is „zászlós szerepe” lehet - adta hírül az MTI.

Ezért döntöttek az M44-es gyorsforgalmi út megépítéséről, ami „jól halad”, és arról, hogy kiviszik a határig, összekapcsolják Romániával. Emellett döntöttek a 47-es út négysávúsításáról is, aminek az előkészítése is több tízmilliárd forintba kerül, a 88 kilométeres beruházás értéke 300 milliárd forint körül lesz, először a Békéscsaba-Debrecen szakasz készül majd el - közölte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában