Avatás

2023.06.05. 11:46

Új kondiparkkal ünnepelték a gyereknapot Martinkán

Mintegy 12 és fél millió forint támogatást nyert a fejlesztésre a helyi civilszervezet.

A fiatalok az átadó után birtokba vették az új szabadtéri sporteszközöket

Forrás: Dandé Melinda

Két rendezvényre is várták az érdeklődőket a hajdúsámsoni Martinka településrész sportpályán. Martinkai Lakosokért Egyesület a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásának köszönhetően – és a gyerekek örömére – Gyermek Nap Martinkán címmel tartott rendezvényt változatos programokkal, úgymint kispályás labdarúgó torna, bűvészelőadás vagy madár bemutató.

A Martinkáért Egyesület pedig Kondipark kialakítása Hajdúsámson-Martinka településrészen elnevezésű nyertes pályázatának köszönhetően egy új kondiparkot adott át ünnepélyes keretek között, melyre mintegy 12 és fél millió forint uniós és hazai forrású támogatást nyertek. A fiatal focisták egyből birtokba is vették a kondigépeket.

Antal Szabolcs polgármester, Szabóné Gyirgyó Erika, a Martinkáért Egyesület elnökségi tagja és Tasó László országgyűlési képviselő
Forrás: Dandé Melinda

Az átadón részt vett Tasó László országgyűlési képviselő, aki beszédében hangsúlyozta, hogy az ilyen jellegű napok, ünnepségek nagyon fontosak az élő közösségek számára az olyan településrészeken is, mint Martinka.  

– A Nemzeti Összetartozás Napja tökéletes alkalom arra, hogy a martinkai lakosainkkal együtt legyünk, együtt ünnepelhessünk, együtt szórakozhassunk – emelte ki köszöntőjében Antal Szabolcs polgármester. 

DM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában