Közgyűlés

2023.05.22. 12:10

Évekkel hosszabbítanák meg a Debreceni Városkártyák érvényességét

A növekvő igények mellett az adminisztráció csökkentése is indokolja a lépést.

Mind több szolgáltató csatlakozik a programhoz

Forrás: Napló-Archív

2030 végéig hosszabbítanák meg a Debrecen Városkártyák érvényességét; dr. Széles Diána alpolgármester erről szóló előterjesztéséről a csütörtöki közgyűlésen szavaznak a képviselők. 2020. június 1. óta teszi lehetővé a Debrecen Városkártya a cívisvárosi állandó lakcímmel rendelkezők számára, hogy egyedülálló előnyöket és kedvezményeket élvezhessenek, vehessenek igénybe az elfogadópartnereknél. 

A gyakorlati tapasztalatok rendkívül kedvezőek, ezidáig több, mint 20 ezren váltották ki a Városkártyát

 – áll az előterjesztésben.

A program célja, hogy a Debrecenben élők kedvezményesen tudjanak igénybe venni minőségi helyi szolgáltatásokat a gasztronómia, a sport, a kulturális, muzeális és egyéb szabadidős célú attrakciók, rendezvények, a közlekedés és a kereskedelmi, illetve szolgáltató szektor területén. A Városkártyát elfogadó helyek listáján már közel 50 partner szerepel és a szolgáltatások köre folyamatosan bővül. Az igénylő lakosok a rövid személyes regisztrációt és az egyszeri, ezer forintos kiváltási díj megfizetését követően használhatják Városkártyájukat.

Fizikailag is bírják

A Városkártya  a kiállítás napjától számított 3 évig érvényes, vagyis az elsőként kiváltott kártyák érvényessége rövid időn belül lejár. 

„A kártyák informatikailag és fizikailag is jól teljesítettek (alkalmasak a további használatra) és a program is sikeresnek, tovább fejlesztendőnek, folytatandónak bizonyult az elmúlt 3 évben, így javaslom, hogy a már kártyabirtokos lakosok érdekében is – az újbóli regisztrációval járó ügyintézést és költséget elkerülendő – kerüljön módosításra a Városkártya érvényességi idejét szabályozó rendelkezés. 

A kártyachip a jelen ismeretek szerint 10 évig használható, így az érvényességi idő 2030. december 31-éig való meghosszabítására teszek javaslatot, amely mind a régebbi, mind az új kártyabirtokosoknak adminisztrációs könnyebbséget jelent” – írja az alpolgármester. Azaz a 2023. május 26-át megelőzően kiállított Városkártyák tekintetében is egységesen 2030. december 31-e lesz a lejárati idő, ha elfogadja az előterjesztést a testület.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában