Showtánc

2023.04.13. 15:05

Nem csak világbajnok táncos, bíró is lett a hajdúsámsoni Szilágyi Judit

A világbajnok hajdúsámsoni showtáncos szezonnyitó versenye a két napos Unity For Passion Dance Fest volt Gyálon.

Sorra szerzi a kupákat a sámsoni tehetség

Forrás: Szilágyi Judit-archív

A szezonnyitó verseny a szokásostól eltérően kezdődött a hajdúsámsoni Szilágyi Juditnak, ugyanis nemrég sikeres bírói vizsgát tett az UPDF-nél. – Egy speciális pontozási rendszer alapján pontozunk, és ahhoz, hogy élesben is pontozni tudjunk a következő versenyeken, egy háttérpontozással kezdtük a gyakorlást a Fest alatt a leendő bírótársaimmal. 

Nagyon izgalmas volt, mióta táncolok ez volt a vágyam, hogy bíró lehessek és ezen az oldalon ülhessek egyszer, mely kezd valóra válni az életemben

– mondta el a táncos.

Juditnak nehéz volt átállni a bírói szerepből, hiszen egy óra múlva már őt is bírálták, mint versenyzőt. A felnőtt egyéni kategóriában II. helyen végzett a „Frui Choris” Afrika éhínségét feldolgozó tematikájú szólójával. A második napon Mazsorett felnőtt egyéniben az E.M. című világbajnok koreográfiája ismét I. helyet hozott számára, valamint különdíjat kapott, ezzel egy meghívást is a következő versenyre. 

Dandé Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában