Évforduló

2023.04.09. 10:00

Hűséggel, odaadással hímeznek 15 éve Hajdúsámsonban

A kis csapat számos terítőt, párnát, ruhát és kiegészítőket hímzett már az évek alatt

Forrás: Dandé Melinda

A hajdúsámsoni Öltögetők Klubja megalakulásának 15. évfordulóját ünnepelte munkáikból összeállított kiállítással a művelődési ház kiállítótermében április 3-án.

– Hajdúsámson büszke lehet rá, hogy ilyen gyönyörű, értékes tárlattal rendelkezik, mely köszönhető a hajdúsámsoni Öltögetők Klubja által készített alkotásoknak. A megyei önkormányzat természetesen támogatja és segíti a hagyományok ápolását, megőrzését, mint az öltögetést, hímzést is – fogalmazott köszöntőjében Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat alelnöke.

Az Öltögetők Klubja 2007-ben alakult Dobosné Hajdu Anikó népi iparművész vezetésével. – A 28 fős csapatból mára 9 fővel dolgozunk aktívan együtt, akik rendíthetetlen szorgalommal hímeznek. Megalakulásunkkor célkitűzésünk között szerepelt a hímző mesterség elfogadtatása, megismertetése és a hiteles kutatómunkán alapuló továbbéltetés a kézi hímzésnek – emelte ki az ünnepségen a klub vezetője.

A kis csapat számos terítőt, párnát, ruhát és kiegészítőket hímzett már az évek alatt, amelyek kellő elismerésben is részesülnek megyei és országos szinten.

A rendezvényt megtisztelte Hubert Erzsébet, a Debreceni és Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület elnöke, aki kiemelte, hogy a kezdetek óta nagyon jó a szakmai együttműködés a klubbal és Anikóval, illetve fontosnak tartja a továbbképzéseket a csoport számára.

Forrás: Dandé Melinda

Hajdúsámson Város Önkormányzata ajándékait átadták az alpolgármesterek, Dandé Lászlóné és Csigéné Zsadányi Mariann, akik tiszteletüket és hálájukat fejezték ki a klub tagjainak és vezetőjének, hogy a város nevét öregbítik munkásságukkal.

A megnyitó végén a 20 éve fennálló Muskátli Népdalkör egy dallal, Tarné Hajdu Judit kulturális igazgató pedig emléklappal és bonbonnal kedveskedett az ünneplők számára.  A kiállítás megtekinthető április 28-ig a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Kiállítóhely termében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában