A közgyűlés dönt

2023.04.25. 11:09

Megalapítanák az Év Cívis Háza díjat Debrecenben

Az elismerést város építészeti hagyományait és a cívis identitást tükröző épületek tulajdonosai számára hoznák létre.

Újragondolt cívisporta a Csokonai utcában.

Forrás: Kőszeghy Flóra-archív

Fotó: Juhász Norbert

Az „Év Cívis Háza” elnevezésű díj létrehozása tett javaslatot Papp László polgármester, melyet az április 27-ei debreceni közgyűlésen vitat meg a képviselő-tanács.

Debrecen településképi arculatát nagymértékben meghatározzák a helyi identitást tükröző épületek, melyek megóvása, fenntartása és ezáltal a hagyományos cívis építészeti karakter fennmaradása fontos célja az Önkormányzatunknak

 – olvasható az előterjesztésben.

Mint írják, a díj létrehozásának célja azon Debrecen építészeti hagyományait és a cívis identitást tükröző épületek elismerése lenne, melyek építészeti és telekhasználati minőségükkel a mindennapi használat mellett példát mutató városképi, és utcaképi megjelenésükkel biztosítják a korszerű igényeknek megfelelő épülethasználatot, beleértve a megújuló energiák alkalmazását is.

A díjra azon épületek lennének jogosultak, melyek oly módon illeszkednek a városképbe, hogy ezzel irányt és követendő példát mutatnak hasonló építészeti minőség megvalósításához. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában