Párthír

2023.04.13. 11:11

150 népszavazási kérdést ad be a Momentum debreceni szervezete – reagált a Fidesz

Szabó Bence

Forrás: Kiss Annamarie

A debreceniek és saját kérdéseit összefoglalva nyújt be népszavazási kérelmet a Momentum debreceni szervezete, a részletekről Szabó Bence önkormányzati képviselő tájékoztatott csütörtökön a Barna utcai Agóra Office előtt. Elmondta, hogy más debreceni szervezetekhez hasonlóan hónapokig próbálkozott azzal, hogy releváns kérdéseket adjanak be az akkumulátorgyár ügyében, de a bizottság nem engedte át a kérdéseket, ami mögött a politikus politikai nyomást feltételez. – Célunk, hogy olyan nyomásgyakorlással, ami túlterheléses támadást indít a választási bizottság ellen, lemondásra késztessük őket – fogalmazott. Hozzáfűzte, hogy csütörtökön az összegyűjtött kérdéseket beadják a választási bizottságnak. 

A sajtótájékoztatón elhangzottakra a debreceni Fidesz-KDNP frakció reagált. Ezt írták: Elítéljük, ha egy független választási bizottságot és annak döntését politikai szervezetek támadnak. Emlékeztetjük Szabó Bencét és a Momentum képviselőit, hogy a közgyűlés 2022 januári ülésén egyhangúlag, ellenszavazat nélkül támogatta a pártoktól független helyi választási bizottság felállítását. A Fidesz-KDNP frakció nem kommentálja és nem véleményezi a helyi választási bizottság döntéseit. A döntések ellen mindenki számára meg van a bírósági jogorvoslat lehetősége – szögezik le.

A frakció szerint a Momentum az általuk indított akcióval lejáratja saját magát és a demokratikus intézményrendszereket. Úgy véli, minden cselekedetük csak és kizárólag arról szól, hogy megtévesszék és félrevezessék a debrecenieket, mindenből önös politikai hasznot húzva gyűjtsék be a debreceniek adatait, felhasználva azokat saját politikai érdekeik megvalósítására.

HBN

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában