Reakció

2023.03.04. 19:51

Debreceni Fidesz frakció: „a Momentum sem vette a fáradságot arra, hogy egyáltalán felvegyék az aláírásgyűjtő íveket”

A 2023. évi költségvetési vitában sem tett fel kérdést a Momentum

Forrás: Napló-archív

Debrecen Magyarország Kormányával együttműködésben az elmúlt években jelentős gazdasági sikereket ért el, amelyet számos hazai és nemzetközi elismerés igazol. Ezek kivétel nélkül mind azt a célt szolgálják, hogy a debreceniek számára minél több jóléti fejlesztést tudjon megvalósítani a város vezetése, mindezek mellett a debreceniek számára kiemelkedő életminőséget és magas hozzáadott értékű, jól jövedelmező munkahelyeket tudjon biztosítani a város – reagált a debreceni Fidesz-KDNP közleményében a Momentum március 4-i demonstrációján elhangzottakra. 

Kiemelték, helytelennek tartják, azt, ha egy független választási bizottságot és annak döntését bármilyen politikai szervezet támad. A Fidesz-KDNP frakció nem kommentálja és nem véleményezi a helyi választási bizottság népszavazással kapcsolatos sem elutasító, sem pedig a támogató döntéseit. Ha valakinek nem tetszik a döntés, akkor a jogorvoslati lehetősége természetesen meg van.

– Tavaly decemberben egy jóváhagyott, érvényes és végrehajtható népszavazási kezdeményezésre is lehetősége volt a baloldalnak, melynek során senki, egyetlen párt sem, így a Momentum sem vette a fáradságot arra, hogy egyáltalán felvegyék az aláírásgyűjtő íveket és kikérjék a debreceniek véleményét – folytatták.

Úgy vélik, egyáltalán nem érdekli őket az emberek véleménye, csak és kizárólag a saját politikai pecsenyéjük sütögetése, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a hétfői akkumulátorgyárakról szóló, több mint 6 órás parlamenti vitában a Momentumnak egyetlen megszólalója volt, egyetlen képviselője vett részt, aki kicsivel több mint 3 perces hozzászólását követően elhagyta az üléstermet, és hazaindult nyugovóra térni. Ez is jól mutatja azt, hogy a Momentum politikusait nem érdekli semmi, a saját önös érdekeiken kívül.

Hozzátették, igaz ez a Momentum helyi, önkormányzati képviselőire is, akik már elfelejtették azt, hogy a támogatásukkal, 2022 júniusában egyhangúlag került elfogadásra az a közgyűlési előterjesztés, mely a Déli Gazdasági Övezet egészének közműinfrastruktúráját érintő fejlesztéseket foglalja magába.

A Debrecen iránti csekély érdeklődésüket mutatja az is, hogy a város 2023. évi költségvetésének vitája során sem kérdéssel, sem hozzászólással, sem pedig módosító indítvánnyal nem élve bizonyították azt, hogy egyáltalán nem érdekli őket a város rövid és középtávú fejlődése, annak működése. – Minden cselekedetük csak és kizárólag arról szól, hogy megtévesszék és félrevezessék a debrecenieket, mindenből önös politikai hasznot húzva gyűjtsék be a debreceniek adatait, felhasználva azokat saját politikai érdekeik megvalósítására – írták.

Kifejtették, a városvezetés 1998 óta mindig valamilyen terv, koncepció alapján a debreceniek érdekében fejleszti a várost, nem pedig üres frázisokban beszél, ahogy teszi ezt a baloldal évtizedek óta. A Fidesz-KDNP frakció semmilyen a környezetet terhelő, azt károsító, a környezetet szennyező ipari tevékenységet nem támogat, azt senki nem folytathat Debrecenben. A környezetvédelmi hatóság az európai uniós határértékeknél is szigorúbb környezetvédelmi feltételeket határozott meg az akkumulátorgyár működése kapcsán. Ennek az üzemnek tehát nem lehet semmilyen környezetszennyező hatása. 

Hangsúlyozták, ezeket a szabályokat be is fogják tartatni az önkormányzat, az egyetem, és a hatóságok által egy, a Déli Gazdasági Övezetben létrejövő, vállalatoktól független monitoring rendszer biztosításával és működtetésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában