Bizsergető hangok

2023.02.20. 18:04

Felforr a vér a város hangjaitól: Indul a Debrecen ASMR

Hétköznapi zajkörnyezet: kutyasétáltatók, varjak, villamosok, és némi szipogás.

Forrás: Illusztráció / Nemzeti Sport-archív

Különleges ötlettel áll elő a két lokálpatrióta, Löki Viktor és Mikos Ákos. Debrecen Podcast elnevezésű sorozatuk egy új műsorral bővül, melyben Debrecenben rögzített hangokat tesznek közzé. Saját bevallásuk szerint az újonnan induló alkategória egyrészt kitölti az időhiány miatt elmaradt beszélgetős felvételek közötti űrt, másrészt kényezteti azok fülét, akik otthonukban is vagy a várostól távol is szeretnék átérezni Debrecen jellegzetes atmoszféráját.

A Debrecen ASMR első részében a Nagyerdei Víztoronytól a II. János Pál pápa téren át a Ködszínházig tartó sétát élhetjük át, ahol hétköznapi zajkörnyezet, kutyasétáltatók, varjak, villamosok, és némi szipogás hallható.

Az epizód itt érhető el.

Az ASMR az autonóm szenzoros meridián válasz kifejezés angol megfelelőjének mozaikszava, lényege, hogy magas érzékenységű mikrofonnal rögzítenek különböző hangokat, amit, ha egy jó teljesítményű fejhallgatón keresztül hallgatunk, kellemes, bizsergető érzést kelt az agyban. Az ASMR-őrület az elmúlt években meghódította az internetet, számos csatorna specializálódott a technológiára. A hangok teljes tárháza érhető el különböző kategóriákban, így suttogás, pukkasztós fólia kinyomkodás, macskadorombolás, kutyasimogatás, hóesés is hallgatható a felvételeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában