Nyílt nap

2023.01.24. 12:10

Tanító és hitéleti szakokra is várják a jelentkezőket Debrecenben

Felvételi nyílt napot tartottak a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen.

Felvételi nyílt napot tartottak a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen.

Forrás: Czinege Melinda

Az ország egyik legrégebbi felsőoktatási intézményében 1538 óta folyamatosan zajlik az oktatás. Dr. Baráth Béla Levente, a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen rektora köszöntő beszédében a közösség, a hit és a tudás erejét hangsúlyozta. – A stabilitás a mai világban óriási érték. A hit és az imádság közösségünk létalapja, amelybe nem felekezet, hanem az egyéni képességek alapján válogatjuk a hallgatókat. Elmélyült tudást kínálunk az itt tanulóknak, akik legkevesebb négy, de akár tizenkét félévet is eltölthetnek az intézmény falai között – tette hozzá.

Felvételi nyílt napot tartottak a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen.
Dr. Baráth Béla Levente rektor
Forrás: Czinege Melinda


A felvételi tanulmányi tájékoztatást követően Horsai Ede kollégiumigazgató kifejtette, hogy 144 diák részére tudnak kollégiumi férőhelyet biztosítani.

Arra törekszünk, hogy a mi hallgatóink ne csak szellemiekben és testiekben, hanem lelkiekben is gyarapodjanak. Nálunk a kollégium nem egy szükséges rossz, hiszen a közösségépítésről szól

 – emelte ki. A felújított épületben – amely az egyetemtől 10-15 perc sétára található – kétszobás vagy ikerszobás elhelyezés közül lehet választani. 

Nagy Zsuzsanna harmadéves tanító szakos hallgató, esküdtfelügyelő, a hallgatói önkormányzat felépítését és tevékenységét mutatta be a középiskolásoknak. Hangsúlyozta, hogy a HÖK fő célja az egyetemen működő szellemi és lelki munka erősítése, valamint a hallgatók segítése. – A diákok sokszínű programokon vehetnek részt, amelyeket ők maguk szerveznek meg. Minden megemlékezésre ünnepi műsorral készülnek, és különböző versenyeken képviseltetik magukat nagyon jó eredménnyel. A tavalyi évben több emlékezetes rendezvényünk is volt. A Bagoly táborban megismerkedhettünk az első éves diákokkal, és barátságokat köthettünk egymással, a retró esten pedig kikapcsolódhattunk a közelgő vizsgaidőszak előtt – sorolta.
A tájékoztatókat követően a leendő diákok bejárhatták az egyetem épületét, ezután lehetőségük volt megtekinteni az Andaházy Kollégiumot is.

Panyiczki-Berényi Viktória    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában