Gördülő adomány

2022.11.17. 13:44

Vadonatúj pedálos gokartot kaptak a debreceni ovisok – videóval

A felajánlást a Pósa Utcai Óvoda, valamint a Bárczi Gusztáv EGYMI gyermekei élvezhetik.

Örömmel vették birtokukba a járművet az óvodások

Forrás: Molnár Péter

Az izmok fejlesztéséhez, a koordinációs képességek javításához, a tér- és sebességérzékelés fejlesztéséhez hozzájáruló eszközöket a Debrecen Nemzetközi Repülőtér vásárolta a szeptember 25-én megrendezett 5. Wizz Air Debrecen Airport Run futóverseny bevételéből. A társaság két debreceni intézménynek ajánlotta fel az eszközöket, így csatlakozott a Rolling Kids Közlekedésbiztonsági Élményprojekthez.

– Bízunk abban, hogy az eszköz segítségével a gyerekek a közlekedésbiztonsági alapelveket is gyorsabban el tudják sajátítani – hangsúlyozta a Pósa Utcai Óvodában tartott átadáson dr. Oláhné Papp Ágnes, a Debrecen International Airport Kft. gazdasági igazgatója.

Irány a természet!

– A debreceni repülőtérrel létrejött együttműködés reményében még fogunk hozni nektek ilyen járműveket; kisebbeket is, azért, hogy mindenki tudja majd használni – szólt az óvodásokhoz Kocsik Enikő, a Határtalan Segítség Alapítvány, Rolling Kids Nemzetközi Élményprojekt elnöke.

Kérdésünkre elmondta, hogy a felajánlott gokart – ami a biztonságos kialakításának köszönhetően nem tud felborulni – 275 ezer forint értékű, és kifejtette, hogy az alapítvány közlekedésbiztonsági élményprogramja már összesen nyolc országban van jelen. – A program lényege, hogy a gyerekek ne csak a szabályokat tanulják meg, hanem megtanuljanak mindenféle eszközzel közlekedni. Alapítványunk különféle közlekedési járműveket adományoz óvodáknak és gyermekintézményeknek. Célunk, hogy a következő generációk is egészségesen nőjenek fel, és ennek a természetközelsége nagyon fontos, ezeket a gokartokat is kint, a szabadban célszerű használni – részletezte.

Pontosan így is fognak tenni, hiszen, ahogy Mercsné Zsámboki Éva intézményvezető elmondta, az eszközt az udvari játék során fogják használni. Kitért arra is, hogy egy hasonló, lábbal hajtós eszközt ugyan már korábban használhattak a gyerekek, de az új gokart annál sokkal komplexebb, így elsőként a szabályokat tudatosítják majd a kicsikben.

Az együttműködésnek köszönhetően a Pósa utcai intézmény mellett a debreceni Bárczi Gusztáv EGYMI gyermekeit is meglepték egy gokarttal a támogatók.

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában