Egyházi élet

2022.11.07. 15:07

A szeretet logikájáról beszélt Palánki Ferenc katolikus püspök

Palánki Ferenc püspök hangsúlyozta: Isten különleges módon ad kegyelmeket annak, aki szerzetes vagy pap lesz, mert szolgálatra hív, nem pedig megtiszteltetésre

Forrás: Hasulyóné Rutkai Éva-archív

A Szent László Imaszövetség tagjaival találkozott Palánki Ferenc debrecen–nyíregyházi megyéspüspök november 3-án, elsőcsütörtökön, az ajaki egyházközségben. Az imaszövetség legnépesebb csoportja itt található, hiszen 110 ember imádkozik naponta az egyházmegye papjaiért, valamint újabb papi és szerzetesi hivatások születéséért. A dnyem.hu cikke szerint Ferenc püspök az elmélkedésében – utalva az elhangzott evangéliumi szakaszra (ld. Lk 15,1-10) – a szeretet logikájáról beszélt: „Ha közületek valakinek száz juha van, és egy elvész belőlük, nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet, s nem megy-e az elveszett juh után, amíg meg nem találja? Ha pedig egy asszonynak tíz drachmája van, és elveszít egy drachmát, nem gyújt-e világot, nem sepri-e ki a házát, nem keresi-e gondosan, amíg meg nem találja?” A képekkel illusztrált tudósítás idelátogatva folytatódik.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában