De nem csak emiatt lesz nagy nap a péntek

2022.10.05. 16:51

Egyekre jön az Európai Falumegújítási Díj zsűrije

Mint arról portálunkon is olvashattak, tavaly decemberben derült ki, hogy Egyek lett a Magyarországi Falumegújítási Díj 2021-es pályázatának első helyezettje, a díjat az előző pályázat nyertes településén, a Komárom-Esztergom megyei Környén vehették át májusban.

A hazai pályázat ezúttal is az Európai Vidékfejlesztési és Falumegújítási Munkaközösség (ARGE) által meghirdetett Európai Falumegújítási Díj követelményein alapult, azonban kiegészült néhány, Magyarországra jellemző követelménnyel.

Ahogy arra Miluczky Attila polgármester szerkesztőségünkhöz eljuttatott híradásában rámutatott, az Európai Falumegújítási Díj Belügyminisztérium által delegált idei jelöltje Egyek. A falumegújítási díj nemzetközi zsűrije október 7-én, pénteken 8 és 13 óra között járja be a települést.

A településvezető hozzátette: ugyanezen a napon adják át a régi óvoda és az újtelepi iskola energetikai felújítását is, Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök és Bodó Sándor országgyűlési képviselő részvételével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában